1. mars 2023 innfører ROAF - ROAFiD på sine gjennvinningsstasjoner

Fra 1. mars må alle som besøker en av ROAFs gjenvinningsstasjoner fremvise sitt digitale innbyggerbevis (ROAFiD), når de ankommer gjenvinningsstasjon.

En som viser fram sin ROAFiD til kontrolløren på gjenvinningsstasjonen - Klikk for stort bilde ROAF

Hva er ROAFiD?

ROAFiD er et digitalt innbyggerbevis i form av en app som forteller at du er bosatt i en av ROAFs eierkommuner. Appen er knyttet opp mot innbyggerens eiendom via BankiD, slik at man identifiseres på en trygg og sikker måte. ROAFiD lastes ned fra App Store (iOS) eller Google Play (android).

Det er knyttet en «klippekortordning» med 12 klipp per kalenderår til løsningen. For de som ikke har mulighet til å benytte den digitale løsningen vil det tilbys en reserveløsning i form av et kort, men av miljøhensyn håper vi at alle som kan, laster ned appen. For deg som ikke har mulighet til å benytte deg av den digitale løsningen tilbys det en reserveløsning i form av et kort. Dette kan du lese mer om ved å trykke deg inn på Roaf sin nettside, via denne linken. 

Hovedmålet med innføringen er å bedre kunne skille mellom privathusholdninger og næringskunder, slik at det man betaler på gjenvinningsstasjonen er rettferdig og riktig. Privathusholdninger skal kun betale en lav egenandel for levering av avfall, mens næringskunder og personer bosatt utenfor eierkommunene, og som ikke betaler renovasjonsgebyr, skal betale full pris for levering av avfall.

Rimeligere og enklere prismodell

Fra 1. mars 2023 innføres også nye priser på gjenvinningsstasjonene.  Ønske er å gjøre det enda enklere, mer forutsigbart, og ikke minst billigere for privathusholdninger. Håpet er at besøket på gjenvinningsstasjonen blir en enda hyggeligere opplevelse, og at det blir mindre feilkasting i restavfallet og mindre forsøpling i naturen.

Husk uansett å forhåndssortere avfallet hjemme, før du drar til gjenvinningsstasjonen. Sorter hver avfallstype for seg i gjennomsiktige sekker, eller løst og godt sikret på henger.

Mer informasjon om både ROAFiD, klippekortløsning og ny prismodell finner du på Roaf sine nettsider, roaf.no.