Bestilling av oppfriskningsdose koronavaksine

Illustrasjon, vaksinering i Lørenskog - Klikk for stort bilde

Du kan nå bestille oppfriskningsdose selv

Alle over 65 år har fått tilbud om oppfriskningsdose. Det har også de fleste over 45 år, gitt at det har gått minst 20 uker fra de fikk dose 2.

Vi har god kapasitet og god tilgang på vaksiner og åpner derfor opp for at alle over 18 år som tok dose 2 for mer enn 20 uker siden nå selv kan settes seg opp på time. Du kan velge mellom Pfizer eller Moderna, gitt at vi har begge tilgjengelig.

Vær oppmerksom på at det MÅ gå 20 uker mellom dosene og du vil bli avvist på vaksinesenteret hvis det ikke er tilfellet. Hvis du vil bestille time til f.eks. mandag 24. januar betyr det at du må ha tatt dose 2 senest 6. september.

Hvis du ikke husker når du tok dose 2 kan du logge deg inn på helsenorge.no og gå til oversikten over dine vaksiner. Der står dato for når du tok koronavaksinen (og andre vaksiner du har tatt). 

Når du bestiller time selv, er du selv ansvarlig for å sjekke at det har gått 20 uker siden du fikk dose 2. Systemet vil ikke fange det opp hvis du bestiller time før fristen på 20 uker. Det betyr at det er mulig å gjennomføre timebestilling, men du vil likevel bli avvist på vaksinesenteret.

Hvis du har hatt korona kan dette påvirke eller erstatte behovet for oppfriskningsdose. Det er også ulike anbefalinger avhengig av alder, helsetilstand og hva du jobber med. Les mer hos FHI om hvem som anbefales å ta oppfriskningsdosen.

Du bestiller oppfriskningsdose via denne linken.

Selv om vi åpner for at dere kan bestille oppfriskningsdose selv, vil vi fortsette å sende ut meldinger for å minne om når det er din tur til å ta vaksinen.

FHI anbefaler oppfriskningsdose for alle som er 45 år og eldre, og de mellom 18 - 44 år med underliggende sykdomstilstander som gir økt risiko for alvorlig koronasykdom. I tillegg kan alle øvrige personer i aldersgruppen 18 - 44 år få oppfriskningsdose hvis de ønsker det.

Hvis du bestiller time til barn under 16 år, må du signere et samtykkeskjema. Ved felles foreldreansvar må begge foresatte signere. Samtykkeskjema må fylles ut for både dose 1 og 2, og tas med til vaksinasjon.  

Nye lokaler

Fra 28. januar får vi nytt lokale her på Metro. Det nye lokalet ligger 2 etasjer over dagens vaksinesenter, rett ovenfor Europris. Vi kommer til å sørge for at det blir like godt merket som dagens vaksinesenter før åpning.

Hvem skal vaksineres, og hvem skal vente

 

Kontaktinformasjon koronavaksinering

 

Adresse (hvor vaksinen settes): Kulturhusgata 2 i 2. etasje på Metro Storhandel


Hovedside for koronavaksinasjon i Lørenskog.