– Vi fikk inn mer enn 200 bidrag og det var utrolig mange flotte og fargerike forslag, forteller Mari Røysamb, kunstner og kunstkonsulent i kunstutvalget for Skårersletta.
– Tegningene viste stor kreativitet og kunstnerevne, energi, masse glede og smarte ideer. Noen av tegningene bærer i seg sterke, personlige opplevelser, legger hun til.
Det ligger noen praktiske føringer i måten stein skal legges, som gjør at noen motiver egner seg godt, og andre må bearbeides en del. Da konkurransen ble lagt ut, la vi føringer om at forslaget måtte være en enkel og tydelig tegning eller mønster, laget i tynn eller tykk strek, eller flater.
Folk i Lørenskog har stemt fram vinnerne
Juryen, med representanter for ungdommer, innbyggere, kommunen, kunstnere og landskapsarkitekt, valgte ut tolv tegninger med stor grad av forskjellighet som ble lagt ut til en åpen avstemning, og folket fikk ta det endelige valget. Det var stort engasjement og vi mottok hele 1282 stemmer. Resultatet ble fire fargesterke, fine vinnere.
Vinnerne
Dette er de fire vinnerne som ble stemt fram:

Alpha Boubacar Sow Sow
Han er elev ved Lørenskog videregående skole.
Han ønsket at alle som gikk forbi på gaten skulle tenke "Wow!".

Madelen Hegli Moe
Hun er elev ved Lørenskog videregående skole.
Budskapet er at når det er dystert og trist rundt, så står samfunnet og miljøet sammen for å komme gjennom det. De grå stripene er det som kan være tungt, og de fargerike husene er samfunnet vi er i og det nye miljøet.

Trine Eriksen
Hun har bodd i kommunen i 30 år.
Tegningen heter "miljøgata blomstrer" og skal gi assosiasjoner til lyse og lette dager. Trine er opptatt av å fremheve det som er friskt og fint i Lørenskog.

Farnoosh Shahamatdar og Farahnaz Sadeghi
De kommer opprinnelig fra Iran.
Formen på flaten har en form som kan minne om delfiner i fart. Det er bevegelse og samspill i bildet, og det blir bevegelse og samspill i gata mellom bilister, syklister og fotgjengere. Delfiner er symbol på fred og harmoni.
Fra tegning til steinsetting
Kunstutvalget og de som arbeider med ombyggingen av Skårersletta skal bearbeide disse tegningene til mulig steinlegging. Premisser for steinlegging og bestemmelsen om bruk av norsk stein vil påvirke hvor forandret tegningene blir i sluttresultatet. Det vil bli brukt noen få typer stein i milde farger, og forslagene vil forandres og forenkles. Det er allikevel de valgte tegningene som er utgangspunkt og opprinnelig motiv vil vises så godt som mulig.
I juryen satt
- Martin S. Dimov (leder av ungdomsrådet)
- Sigurd Været (landskapsarkitekt)
- Mari Røysamb (kunstkonsulent og billedkunstner)
- Farid Dino Omer (fotograf, kommunikasjonsenheten, Lørenskog kommune)
- Lillian Oterholt (medvirkning, strategi og samfunnsutvikling, Lørenskog kommune)
- Siri Adorsen (kultursektoren, Lørenskog kommunen)