TV-aksjonen 2021 - Barn ikke brud

Kampanjebilde for TV-aksjonen 2021, Barn ikke brud - Klikk for stort bilde Årets TV-aksjon går til Plans arbeid for å bekjempe barneekteskap. I år går TV-aksjonen av stabelen søndag 24. oktober.
Skal alle boliger i Lørenskog få besøk av en bøssebærer på selve aksjonsdagen 24. oktober trenger vi totalt 250 bøssebærere. 
Registrer deg som bøssebærer på: blimed.no

Bøsser hentes kl. 15.30 eller 16.00 i samfunnssalen på Kjenn skole 24. oktober, og leveres tilbake innen kl. 18.30 samme dag. Man må være over 18 år for å registrere seg som bøssebærer, men alle kan ta med seg noen å gå sammen med.

Dette går pengene til

Med årets TV-aksjon skal vi nå ut til tre millioner mennesker for å bekjempe barneekteskap. Sammen skal vi gi jenter muligheten til å velge sin egen framtid, og vie seg til livet.

 Hvert tredje sekund blir en jente giftet bort et sted i verden. Konsekvensene av barneekteskap er store – ikke bare for jentene som giftes bort, men for barna deres og samfunnet de lever i. Jentene blir hindret i å nå sine drømmer og mål, og frarøves muligheten til å skape en god framtid.

 Barneekteskap bremser utvikling og opprettholder fattigdom. Der jenter giftes bort som barn og mister muligheten til å gå på skole, øker risikoen for at de utsettes for vold og overgrep. De mister retten til å bestemme over eget liv og kropp. Derfor skal årets TV-aksjon jobbe for å få slutt på barneekteskap!   

Vil du være bøssebærer? Da kan du registrere deg på www.blimed.no