Vi ber deg bruke mindre vann

Bilde av hånd som stenger av en vannkran - Klikk for stort bildeHjelp oss å spare vann colourbox.com
Denne artikkelen er over 1 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Oppdatering søndag 23. april: Fra i kveld kan abonnenter som ikke har mottatt kokeanbefaling bruke vann som normalt igjen. Det er nå ikke behov for å begrense forbruket. 

Les spørsmål og svar om vannsituasjonen i Lørenskog her.

I en periode må vi be deg bruke mindre vann. Unngå vask av bil, spyling av gårdsplass og annet som bruker mye vann. Dette gjelder alle innbyggere som ikke har fått kokeanbefaling. 

Våren er en tid hvor mange bruker en del vann, men på grunn av den ekstraordinære situasjonen vi nå står i trenger vi at alle i en periode bruker mindre vann. Du kan bruke vann som normalt til drikking, matlaging og en kort dusj. Men vi har følgende, klare oppfordring til alle: Begrens vannforbruket. Unngå vask av bil, spyling av gårdsplass og dropp badekaret denne uka

Hvis alle sparer minst 10 %

Dersom vi sammen klarer å bruke mindre vann i en periode, sikrer vi fortsatt trygg vannforsyning fra reservevannkilden. Klarer vi å redusere vannforbruket vårt med bare 10 % er mye gjort. Det klarer vi sammen, med noen små grep i hverdagen.

Hvorfor er det begrenset med vann nå?

Vi får drikkevannet vårt fra Glomma. På grunn av snøsmelting og vårløsning er det så mye grums i elvevannet at renseanlegget til Nedre Romerike vann- og avløpsselskap (NRVA) ikke klarer å rense vannet godt nok. I deler av Lørenskog og Lillestrøm må nå innbyggere koke drikkevannet. Mens en stor del av Lørenskogs befolkning nå får vann fra reserveløsningen. Det er dere vi ber om å begrense bruken av vann.  

NRVA jobber på spreng for at vannkvaliteten skal bli bra. Vi vil holde dere oppdatert på våre kanaler om utviklingen videre. La oss sammen holde vannforbruket nede frem til kvaliteten på vannet igjen er god nok.

Dette gjelder for alle innbyggere som ikke har mottatt kokevarsel. Vi har også sendt ut SMS til de innbyggerne det gjelder.