Vi lar høstløvet ligge!

Høstløv i Rådhusparken - Klikk for stort bildeHøstløv i Rådhusparken Eva Kleffelgård

Lørenskog kommune lar løvet ligge. Dette er med på å skape gjemmesteder for insekter i vinterhalvåret. Det hindrer samtidig fordamping av bakken, og hindrer CO²-utslipp. Det isolerer som en dyne, som samtidig er mat for jordboende organismer - godt hjulpet av meitemark.

Vi sørger likevel for at stier og småveier er trygge å gå på, og at de har et ryddig uttrykk.

Benker og bord, samt treningsapparater og lekeplasser, vi holdes renere, men vi vil i stor grad bidra til et yrende liv også under bakken. Vi mener dette vil bidra positivt til å skape robuste anlegg som tåler all aktivitet i årene fremover.

Dessuten bruker vi mindre drivstoff på løvblåsere - en vinn-vinn-situasjon!

Så selv om du kanskje ikke synes at løv på bakken er så pent å se på, så er det det beste for plenene:

1. Løv gir næring, skaper biologisk aktivitet og gir en god beskyttelse gjennom vinteren.
  2. Knust løv er meitemarkens livrett. De drar med seg dødt løv ned i bakken og spiser opp bladene.
  3. Løv rundt busker og i bed fungerer fint som vinterdyne, gir næring, beskytter røtter og hindrer ugress i å spire om våren.