Utekontakten

Ungdom rundt tre - illustrasjonsbilde - colourbox.com - Klikk for stort bilde Utekontakten driver oppsøkende sosialt ungdomsarbeid i Lørenskog kommune. Målgruppen er ungdom fra 13-23 år. Utekontakten er en del av det tverrfaglige samarbeidssystemet (TFS) og samordning av lokale kriminalitetsforebyggende tiltak (SLT).

Utekontakten driver oppsøkende sosialt ungdomsarbeid i Lørenskog kommune. Hovedmålgruppen er risikoutsatt ungdom fra 13-18 år.

 

Ungdom i byen - Klikk for stort bilde

Hvem er vi?

I utekontakten jobber det 5 voksne fordelt på 4 årsverk med helse- og sosialfaglig bakgrunn. Vi holder til på Lørenskog hus i 8. etasje. Utekontakten jobber turnus og er tilgjengelig både på dagtid, kvelder og annenhver helg.
 

Hva gjør vi?

Oppsøkende arbeid
Individuell oppfølging
Grupper/aktivitet
Videreformidling til andre hjelpeinstanser
Informasjon, råd og veiledning
Kartlegging av ungdomsmiljø

Hovedmålet for utekontaktens arbeid er å oppsøke og følge opp ungdom som trenger støtte eller hjelp. Ungdomstiden kan være en utfordring for mange. Vi er derfor et lavterskeltiltak som jobber forebyggende og formidler kontakt til øvrig hjelpeapparat ved behov.

Vi ønsker å være tilstede i nærmiljøet og være med på å bygge et godt oppvekstmiljø for barn og ungdom i Lørenskog. Vi jobber mye ute med oppsøkende arbeid og vil oppholde oss der ungdommen er, på skoler, på internett og ute i miljøet.

Vi kan ha samtaler og oppfølging av enkeltungdom og tilrettelegger for ulike aktiviteter og prosjekter. Vi kan også være med som støtte for ungdom som trenger følge til eller informasjon om kommunens øvrige hjelpeapparat.

Utekontakten samarbeider med skoler, fritidsarenaen, helsestasjoner, barnevern, NAV, Psykisk helsetjeneste for barn og unge, kirkene, oppfølgingstjenesten, politi, natteravner og andre som jobber med ungdom i Lørenskog.

Foreldre kan også ta kontakt for råd og veiledning.

Tiltak

 

Utekontakten samarbeider med helsestasjon for ungdom og politi om å tilby ruskontrakter for ungdom. Målet er å bidra til forebygging av rusproblematikk med støttesamtaler, urinprøver samt råd og veiledning. (link til ruskontrakter) Utekontakten tilbyr også Hasjavvendingsprogram (HAP/Ut av tåka) for ungdom som sliter med cannabisavhengighet eller cannabisrelaterte problemer. Det forebyggende teamet bidrar også med informasjon til ungdom og på foreldremøter.

Utekontakten sitter i kommunens oppfølgingsteam og bidrar til å forebygge frafall fra videregående skole. Vi samarbeider med Oppfølgingstjenesten (OT) og NAV for å sysselsette ungdom som faller utenfor skole og arbeidsdeltakelse.

Utekontakten driver også grupper eller kurs basert på behov hos ungdommene. Utekontakten har blant annet kompetanse på jentegrupper, gatemegling, konfliktløsing, sinnemestring, jobbsøking og endringssamtaler. Hvilke grupper/aktiviteter som er i drift er avhengig av sesong, behov og ressurser i utekontakten. Ta kontakt for å høre hva som finnes.

Alle aktiviteter i utekontaktens regi er gratis og frivillig.

Kontakt

Telefon: 67 20 18 95
Mobiltelefon: 90 27 02 26 (mobilen er skrudd av når ingen er på jobb)
Mail: utekontakt@lorenskog.kommune.no
E-post leder: Inga Marit Bakken  
Kontor: Lørenskog hus, Festplassen 1, 8. etasje, 1473 Lørenskog 


 

 

Publisert av Turkan Sener. Sist endret 01.12.2015
  • {{sprak.SprakNavn}} {{sprak.SprakNavn}}
{{sprakVariabler[s.stegnavn] }}
Krever innlogging: {{skjemainfo.SkjemaNavn}}
  • {{sprakVariabler[innlogging.InnloggingsTekst]}}

{{sprakVariabler["LoggInnEpost"]}}
*Feil brukernavn eller passord. Vennligst prøv igjen.
*Brukernavn kan ikke være tom
*Passord kan ikke være tom

{{sprakVariabler["GlemtPassordTekst"]}}

*Epostadressen er ikke registrert

Du vil straks motta en e-post med kode. Trykk på lenken i e-posten for å gå videre i prosessen

{{sprakVariabler["NullstillPassordTekst"]}}

Du vil snart motta en e-post med informasjon om aktivering av brukerkontoen din. Trykk på lenken i e-posten for å gå videre i prosessen

Kontoen din er nå aktivert, trykk på knappen under for å gå videre.

Aktiveringslenken du har trykket på er ikke lengre gyldig

  • {{sprak.SprakNavn}} {{sprak.SprakNavn}}
Fant du det du lette etter?
Eksterne linker