Etikk i Lørenskog kommune

Etikk - Klikk for stort bilde

Etikk handler om oss som ansatte og våre holdninger, verdier og ferdigheter. Det handler om service og kvalitet, om gode tjenester. Ikke minst handler det om alle de enkeltvalg som gjøres hver dag i praksis. Vi som ansatte har mulighet til å utgjøre en forskjell basert på valgene vi tar. 

Etikk er viktig og nyttig å bruke tid på. I en travel hverdag er det lett å tenke at det er så mye annet som er viktigere, men det finnes mange gode grunner til å faktisk å sette av tid i personalmøter eller andre fora til å relfektere sammen. Jeg både ønsker og forventer at alle ansatte i Lørenskog kommune bidrar i etikksatsningen, og håper dere får mange spennende og lærerike diskusjoner sammen.

Jeg håper vi får glede og nytte av satsningen på etikk i praksis i Lørenskog kommune og bruk av etikkportalen, og ønsker oss alle lykke til med de etiske refleksjonene!

Kom gjerne med en tilbakemelding dersom det er noe du savner av informasjon eller om du har noen innspill til arbeidet videre.

Ragnar Christoffersen
rådmann

Nyheter om etikk

Logo etikk, Åpen. Troverdig, Engasjert
(15.02.2015)

I løpet av mandag og onsdag denne uken har 1 300 ansatte har vært på etikkseminar i lørenskog hus. Vi har spurt tre ansatte om deres reaksjon på etikkseminaret.

 

Logo etikk, Åpen. Troverdig, Engasjert
(15.02.2015)

Den første av i alt fire samlinger over to timer om etikk i Lørenskog kommune ble arrangert mandag 27. oktober i Storstua, Lørenskog hus. Tilsammen har 1 300 ansatte i kommunen meldt seg på til samlingene. Den første samlingen ble åpnet av komunaldirektør for oppvekst og utdanning, Dagfinn Cock.
Deretter ble kommunens nye etikkportal presentert av prosjektgruppa for etikksatsingen. 

Den siste timen av samlingen ble disponert av filosof Henrik Syse som gjennom eksempler fra hverdagen snakket om hva etikk og moral betyr, og hvorfor det er viktig for oss og for de vi er til for.  

Logo etikk, Åpen. Troverdig, Engasjert
(23.09.2014)

Rådmannen inviterer alle ansatte til etikksamling i Storstua, Lørenskog hus!
Dette er starten på en nysatsing på etikk, hvor målet er at alle ansatte får økt kompetanse og bevissthet som synes i hverdagen. 

Program for samlingene:
Etikk i Lørenskog kommune v/rådmann Ragnar Christoffersen
Presentasjon av ny etikkportal v/prosjektgruppa for etikksatsingen
Etikk i praksis v/Henrik Syse


 

Logo etikk, Åpen. Troverdig, Engasjert
(05.09.2014)

Helse- og omsorgssektoren har over flere år hatt fokus på etikk

For å kunne bidra inn i sektorens etikk arbeid er det etablert en ressursgruppe bestående av ansatte som har kompetanse i etikk, og som har jobbet inn i ulike virksomheter med etikk i fokus.

 

Fant du det du lette etter?