Koronatest

Du trenger ikke lenger å teste deg for korona. Er du syk anbefales du å holde deg hjemme.

Teststasjonen i Lørenskog har avviklet tilbudet om koronatesting, men vi er klare til å gjenoppta testtilbudet raskt dersom regjeringen gir oss beskjed om dette.

Hva gjør jeg hvis jeg blir syk?

Du trenger ikke å teste deg for korona. Hvis du føler deg syk og har nyoppståtte luftveissymptomer bør du holde deg hjemme til du føler deg frisk. Du bør også unngå kontakt med personer som har økt risiko for å bli alvorlig syke. 

Luftveissymptomer kan være hodepine, tett nese, feber, hoste og sår hals. 

Du kan lese mer om testing for koronavirus på Helsenorges nettsider.

Selvtest 

Dersom du ønsker å vite om du har korona kan du teste deg selv med selvtest. Her ser du hvordan du gjennomfører selvtesten.

Henting av selvtest

Selvtestene kan hentes på Lørenskog bibliotek, Lørenskog hus, i bibliotekets åpningstider. Åpningstidene står på hjemmesiden til biblioteket. Testene ligger i Hentehylla på biblioteket. Vi deler ikke lenger ut selvtester på den gamle teststasjonen.

Selvtester kan også kjøpes på apotek.

Positiv eller negativ selvtest - hva gjør jeg? 

Uavhengig av om testen er positiv eller negativ er rådene nå de samme - hold deg hjemme når du føler deg syk. Du bør unngå kontakt med personer som har risiko for å bli alvorlig syke dersom du har nyoppståtte luftveissymptomer. 

Les Helsenorges sjekkliste for deg som har symptomer på korona. Du kan også lese mer om testing for korona på Helsenorges nettside.

Koronatelefonen til Lørenskog kommune

Hvis du har spørsmål kan du ringe koronatelefonen på telefon 67 49 50 27. Den er åpen mellom klokken 09:00 - 14:00 på hverdager. 

Test før reise til utlandet

Kommunen utsteder ikke skriftlig koronaattest, eller tar tester for reise til utlandet. Skal du reise til utlandet og har behov for en attestbekreftet koronatest, må du bestille test hos en privat aktør. Du må selv betale for undersøkelse og prøvetaking.