Informasjon om koronavirus

På denne siden samler vi råd og informasjon om koronaviruset (covid-19). Siden blir oppdatert fortløpende.

Totalt 1020 personer i Lørenskog har fått påvist smitte av koronaviruset per 22. januar. Det er sju nye det siste døgnet. 
    Graf smitteutvikling Lørenskog uke 2 - Klikk for stort bilde  

Uke 1 + 2  var det totalt 180 positive, det blir 426 per 100 000 innbygger på 14 dager (da frem til midnatt søndag). Det er 19 flere enn i uke 53 + 1 og 45 flere per 100 000 i de ukene. Ut i fra Folkehelseinstituttets definisjon er vi da på rødt smittenivå.

Koronatiltakene i Lørenskog vil vurderes på nytt av formannskapet onsdag 20. januar.

Har du symptomer eller spørsmål om koronaviruset?

Helsemyndighetene anbefaler at alle med symptomer  bør testes så fort som mulig etter symptomdebut. Vi oppfordrer alle som har mulighet til å bestille time digitalt, men du kan også bestille ved å kontakte vår koronatelefon. Telefonnummer 67 49 50 27.  Den er åpen hverdager kl. 08.30-15.00 og helg kl. 10.00-14.00. 

Testsenteret i Lørenskog ligger i Løkenåsveien 29, ved siden av Skårer kirke. Ta med legitimasjon og bruk munnbind hvis du går til testsenteret.

Smittesporingsteamet i Lørenskog kommune ringer deg fra dette nummeret: 40 40 98 38. Hvis du har et ubesvart anrop fra dette nummeret ønsker vi at du ringer oss tilbake så snart som mulig! Det er veldig viktig for smittesporingsarbeidet at vi får kontakt med alle vi ringer opp.

Les mer om smitte, testing og karantene her.

Kontakt fastlegen ved annen sykdom. Har du behov for akutt helsehjelp og ikke kommer i kontakt med fastlegen, ring legevakten på telefon 116117.

Har du blitt testet for koronavirus vil du finne resultatet av prøvene her: https://www.helsenorge.no/provesvar/ 

Hvor raskt du får svar på prøven avhenger av testkapasiteten hos Ahus og hvor mange som tester seg akkurat nå, så dette er det vanskelig å gi et konkret svar på.

For generelle spørsmål om korona, se helsenorge.no og fhi.no, eller ring folkehelseinstituttets informasjonstelefon på telefon 815 55 015.

 Hvis du trenger tegnspråktolk til samtalen kan du bestille det her.

Lagring av personopplysninger

I forbindelse med test og smittesporing lages det en journal i pasientsystemet CGM og en helseregistrering i FIKS smittesporingsverktøy. Her blir det lagret personopplysninger om deg. Dette er for å ivareta at du får den helsehjelpen som du trenger. 

Her finner du informasjon om hvordan Lørenskog kommune ivaretar personvernet ditt.

Lokale tiltak i Lørenskog

Her finner du lokale tiltak i Lørenskog, vedtatt 11. november 2020.

Generell informasjon fra regjeringen til foreldre

På denne siden gir regjeringen kortversjonen av det du trenger å vite som forelder i forbindelse med koronasituasjonen.