Informasjon om koronavirus

På denne siden samler vi råd og informasjon om koronaviruset (covid-19). Siden blir oppdatert fortløpende. Det tar nå ca ett døgn å få svar på koronaprøven.

Antall meldte tilfeller siste døgn" oppdateres når kommunelegene får nye tall.

Hvilke tiltak gjelder for Lørenskog?

En fullstendig oversikt over hvilke tiltak som gjelder for Lørenskog finner du her

Smittevernvurdering

Her finner du kommuneoverlegens smittevernvurdering (oppdatert 28. september) (PDF, 211 kB)

Har du symptomer eller spørsmål om koronaviruset? 

Helsemyndighetene anbefaler at alle med symptomer  bør testes så fort som mulig etter symptomdebut.

Vi oppfordrer alle som har mulighet til å bestille time digitalt, men du kan også bestille ved å kontakte vår koronatelefon.

  • Telefonnummer 67 49 50 27
  • Den er åpen 08:30 - 21:30 alle dager. 

 Hvis du trenger tegnspråktolk til samtalen kan du bestille det her.

For generelle spørsmål om korona, se helsenorge.no og fhi.no, eller ring folkehelseinstituttets informasjonstelefon på telefon 815 55 015. Informasjonstelefonen kan også svare deg på språkene polsk, arabisk, urdu og somali, i tillegg til norsk og engelsk. Alle språk har samme nummer 815 55 015. Der vil du få en tastemeny som tar deg til rett språk.

Testsenteret i Lørenskog ligger i Løkenåsveien 29, ved siden av Skårer kirke. Ta med legitimasjon og bruk munnbind hvis du går til testsenteret.

Smittesporingsteamet i Lørenskog kommune ringer deg fra dette nummeret: 40 40 98 38. Hvis du har et ubesvart anrop fra dette nummeret ønsker vi at du ringer oss tilbake så snart som mulig! Det er veldig viktig for smittesporingsarbeidet at vi får kontakt med alle vi ringer opp.

Har du blitt testet for koronavirus vil du finne resultatet av prøvene på Helsenorge - prøvesvar

Test

Vi har god kapasitet på testasjonen. Du kan bestille time digitalt her. 
 

Les mer om smitte, testing og karantene her.

Koronavaksine

Sted for vaksine: Kulturhusgata 2 i 2. etasje på Metro Storhandel

E-post: koronavaksine@lorenskog.kommune.no (Ikke send personnummer eller helseopplysninger på e-post)

Tlf: 67 49 50 37 (kl.10 - 14 hverdager)

Les alt om koronavaksinen her

SMS-varsling

Vi sender SMS til våre innbyggere for å varsle når det skjer noe ekstraordinært og når det kommer nye tiltak mot korona. Klikk her for å sjekke ditt telefonnummer

Dersom du ikke klarer å registrere ditt telefonnummer kan du sende en e-post med ditt navn, ditt telefonnummer og din adresse til postkommunalteknikk@lorenskog.kommune.no.

Varslingen skjer ved at det sendes ut automatisk talemelding til alle fasttelefoner, og en SMS til alle mobiltelefoner som er registrert på de adressene som berøres.

For å sikre at flest mulig blir varslet, benytter vi registre med personer og bedrifter satt sammen av data fra en rekke kilder. Bl.a. gjøres det uttrekk fra folkeregisteret, og fra teleoperatørenes registre. Det sendes kun et varsel per person, dvs. at dersom det er registrert flere telefoner på en person sendes det bare varsel til et av disse telefonnumrene.

En forutsetning for at vi skal varsle deg, er at dine telefoner er registret på den adressen der du bor. Har du f.eks. en mobiltelefon som er betalt av jobben vil du ikke bli varslet dersom den er registeret på adressen til din arbeidsgiver.

Opplysningene blir behandlet konfidensielt og blir kun brukt til å sende ut telefonvarsling. For deg med hemmelig nummer, er det også mulig å registrere seg i databasen uten at nummeret blir kjent for andre. Kryss av for skjul navn.

Klikk her for å sjekke ditt telefonnummer

Dersom du ikke klarer å registrere ditt telefonnummer kan du sende en e-post med ditt navn, ditt telefonnummer og din adresse til postkommunalteknikk@lorenskog.kommune.no. Du kan også ringe oss på telefon 67 93 42 00.

Lagring av personopplysninger

I forbindelse med test og smittesporing lages det en journal i pasientsystemet CGM og en helseregistrering i FIKS smittesporingsverktøy. Her blir det lagret personopplysninger om deg. Dette er for å ivareta at du får den helsehjelpen som du trenger. 

Her finner du informasjon om hvordan Lørenskog kommune ivaretar personvernet ditt.

Generell informasjon fra regjeringen til foreldre

Korona er generelt lite farlig for barn og unge. Barn og ungdom som smittes, får oftest svært milde symptomer, og 20-30 prosent får ingen symptomer i det hele tatt.

Det er få barn og ungdom som blir svært syke og har behov for å legges inn på sykehus. Det ser heller ikke ut til at senfølger av gjennomgått korona er vanlig hos barn og unge.

Tall fra Norge viser at 0,4 prosent av de som får påvist korona i alderen 0–17 år, blir innlagt på sykehus. Gjennomsnittlig tid de er innlagt er to døgn, noe som tyder på at de fleste fort blir friske igjen.