Koronatest

Hva gjør jeg hvis jeg blir syk? 

Hvis du har høy risiko for å bli alvorlig syk og får luftveissymptomer, bør du teste deg for korona. Her ser du hva som menes med alvorlig syk og hva du bør gjøre.

Hvis du ikke er i denne gruppen, trenger du ikke lenger å teste deg for korona. Hvis du føler deg syk og har nyoppståtte luftveissymptomer bør du holde deg hjemme til du føler deg frisk. Du bør også unngå kontakt med personer som har økt risiko for å bli alvorlig syke.  

Luftveissymptomer kan være hodepine, tett nese, feber, hoste og sår hals.  

Selvtest  

Dersom du ønsker å vite om du har korona kan du teste deg selv med selvtest.  Her ser du hvordan du gjennomfører selvtesten. 

Henting av selvtest 

Selvtestene kan hentes på Lørenskog bibliotek, Lørenskog hus, i bibliotekets åpningstider. Åpningstidene står på hjemmesiden til biblioteket. Testene ligger i Hentehylla på biblioteket. Vi deler ikke lenger ut selvtester på den gamle teststasjonen i Lørenskog, og tilbudet om koronatesting der er avviklet.  

Selvtester kan også kjøpes på apotek. 

Positiv eller negativ selvtest - hva gjør jeg?  

Hvis du har høy risiko for å bli alvorlig syk og får luftveissymptomer, bør du teste deg for korona hver dag – i inntil fire dager. Hvis selvtesten viser at du har korona, bør du kontakte fastlegen din eller legevakt. Her ser du hva som menes med alvorlig syk og mer om hva du bør gjøre.

For andre er rådene nå de samme uavhengig av om testen er positiv eller negativ - hold deg hjemme når du føler deg syk. Du bør unngå kontakt med personer som har risiko for å bli alvorlig syke dersom du har nyoppståtte luftveissymptomer.  

Du trenger ikke lenger å registrere positiv selvtest på nettsidene til kommunen. 

Les Helsenorges sjekkliste for deg som har symptomer på korona. Du kan også lese mer om testing for korona på Helsenorges nettside. 

Test før reise til utlandet 

Kommunen utsteder ikke skriftlig koronaattest, eller tar tester for reise til utlandet. Skal du reise til utlandet og har behov for en attestbekreftet koronatest, må du bestille test hos en privat aktør. Du må selv betale for undersøkelse og prøvetaking.