"Aktive barn - tryggere skolevei"

 Nå er det klart for ny runde med "Aktive barn - tryggere skolevei"!

Som kjent er Luhr skole påmeldt fylkeskonkurransen i tidligere Akershus fylke "Aktive barn - tryggere skolevei" for andre året på rad. Det skal registreres hvor mange elever som går eller sykler til skolen hver dag Vi hadde første del av den i høst - i uke 38-44, og nå skal vi ha en periode som går fram til og med uka etter påske. 

Det er svært gledelig at deltakelsen høsten 2019 var større enn deltakelsen høsten 2018. De aller fleste klassene hadde framgang, og mange hadde svært høy poeng-skår. 

Vinnerklassen av fylkeskonkurransen får en hel dag på Tusenfryd inkludert transport. I tillegg trekkes to klasser ut  og får kinobilletter til alle elever. På Luhr skole lokalt får vinnerklassen "Gå-katten" som bevis på at de er den klassen med best registrering. I tillegg vil det bli en premie til de tre klassene med best registrering. 

I samarbeid med skolens FAU oppfordrer vi alle elever til å gå til skolen i stedet for å kjøre bil. Da blir elevene mer bevisst på sin skolevei og vet hvor det er farer som lurer i trafikken, de får mosjon, frisk luft og en god start på dagen sammen med venner. De aller minste barna vil man som regel ikke slipp ut i trafikken alene. Da er det fint om foreldrene kan la bilen stå og gå sammen med barna til skolen i stedet. Det er til tider veldig mange biler i oppkjørselen til skolen, og det hender det holdes forholdsvis høy fart også. Vi er alle klar over utfordringer i hverdagen når det gjelder henting og bringing, men vi håper flere tar utfordringen om å la barna gå til skolen. I tillegg oppfordrer vi alle til å bruke refleks i den mørke tida av året.