(08.04.2020)

Som en oppfølging av informasjonen som ble sendt ut til bedrifter i Lørenskog forrige uke har vi laget en video hvor du finner mer informasjon om hvordan bedrifter/næringslivet som er rammet går fram for å søke kompensasjon for bortfall av inntekter/omsetning. Filmen er delt opp i kapitler så du lett kan navigere til de temaene som er aktuelle for deg.

(08.04.2020)

Informasjon om regjeringens krisepakke til avlyste, stengte og utsatte arrangementer på grunn av Covid-19. Muligheter for å søke støtte.

Her finner du mer informasjon om kompensasjonsordningene og hvilke krav som stilles: info til lag og foreninger - regjeringens krisepakke (PDF, 209 kB)

Kjære kollegaer

I dag er det onsdag og påskeferien skal begynne, men ikke for alle. Ganske mange i kommunen må jobbe også i påsken. Ikke blir påskeferien helt slik de fleste hadde planlagt heller. Det er restriksjoner og sosial distansering som gjelder - og det på fjerde uka. Jeg vil tro at flere med meg begynner å kjenne på følelsen av at dagene blir like, og at behovet for sosial kontakt er økende.

(06.04.2020)

Det har vært og vil framover være spesielle dager. Skoler og barnehager er stengt. Alle fritidsaktiviteter er avlyst og vi skal ikke treffe venner og andre familier.

Av smittevernhensyn vil også flere av oss voksne miste de vanlige treffpunktene, om det er i støttegrupper, samvær med støttekontakt, på dagsenteret eller praten ved kaffebordet hos bakeren.

For å bøte på noe av dette, har vi i Lørenskog kommune opprettet ulike typer hjelpetelefoner som du kan benytte deg av. Her har vi samlet dem på et brett. Vi håper du finner en som passer for deg.

(03.04.2020)

Lørenskog kommune åpner noen av kommunens aktivitets- og idrettsanlegg. Dette gjøres som følge av at Helsedirektoratet har utarbeidet en veiledning og anbefalinger om idrettsaktivitet og nye retningslinjer for egenorganisert aktivitet fra Norges idrettsforbund.

(03.04.2020)

Med bakgrunn i den utfordrende situasjonen vi er i, så vil 17. mai 2020 i Lørenskog bli nedskalert.
17. mai komiteen venter på føringer fra sentrale myndigheter for feiring av vår nasjonaldag.
Komiteen er forberedt på normal feiring dersom det skulle bli aktuelt, men planen er nå et nedskalert arrangement.

Vi vil komme med nærmere informasjon så fort vi vet noe.

Vi ber om forståelse for at det er en utfordrende situasjon å arrangere 17. mai 2020, både for oss sentralt, men ikke minst for dere lokalt på skoler, i korpsene, i korene, i speiderne, hos våre leverandører og samarbeidspartnere.
Ha en riktig fin påske og ta vare på de rundt dere.

den sentrale 17. mai komiteen i Lørenskog

(02.04.2020)

Ring kommunens testtelefon hvis du har symptomer og ønsker avklaring på om du bør testes.
Telefonnummer 67 49 50 27. Telefonen er åpen hverdager kl. 08.30 - 15.00 og helg kl. 10-14.
Påsken: Mandag -onsdag kl. 08.30 - 15.00. Skjærtorsdag - 2.påskedag kl. 10-14.

Kontakt fastlegen ved annen sykdom. Har du behov for akutt helsehjelp og ikke kommer i kontakt med fastlegen, ring legevakten på telefon 116 117.

For generelle spørsmål om korona, se www.helsenorge.no, eller ring folkehelseinstituttets informasjonstelefon på telefon 815 55 015.

(01.04.2020)

I år tjuvstarter vi Stolpejakten med åpning allerede lørdag 4. april 2020, med Østmarka OK som arrangør. Stolpejakten er gratis og er et flott tilbud for å aktivisere både unge og gamle; inaktive, skoleelever, syklister, funksjonshemmede og rullestolbrukere – eller de som rett og slett ønsker å gjøre seg bedre kjent i kommunen.

Stolpene kan registreres både manuelt med kart og digitalt på smarttelefon ved å skanne QR-koden som hver stolpe er utstyrt med.

Kart er tilgjengelig for nedlastning på nettsiden www.stolpejakten.no fra lørdag 4. april kl. 09.00. Last ned stolpejakt-appen til mobiltelefon gratis fra Google Play eller AppStore.

Kartbrosjyrene kan fås på ulike steder i kommunen. Vi vil legge kartbrosjyrene i bokser utenfor Lørenskog hus, rådhuset og ved servicebygget på Sørlihavna lørdag 4. april kl. 09.00.

Når du har kartet er på plass digitalt på mobilen eller fysisk, er det bare å komme seg ut for å finne stolper. God jakt!

Følg med på stolpejakten på våre Facebook-sider og Østmarka O-klubb sine hjemmesider:

ostmarkaok.no/stolpejakt/

(01.04.2020)

Lørenskog kommune skal rehabilitere vann og avløpsledninger i Tyriveien.

Veien vil med dette måtte stenges for gjennomkjøring ved nr 28 til 36 fra den 14.04.2020 til 31.07.2020

(30.03.2020)

Sjelden har vel norske hender og hjem vært renere enn nå. Vi vasker overflater, lysbrytere og rekkverk. Gjerne etter at egne hender har fått en grundig runde med håndsprit.  På Kjenn ungdomsskole er Wenche Jacobsen og kollegaene i full sving med hovedvask for at skolen skal være gullende ren til elever og lærere en dag vender tilbake.