Skal du teste deg? Husk å bestille time før du kommer. Ring 67 49 50 27
(20.09.2020)

På denne siden samler vi råd og informasjon om koronaviruset (covid-19). Siden blir oppdatert fortløpende.

Totalt 203 personer i Lørenskog har fått påvist smitte av koronaviruset per 22. september 2020. Det er en økning på ett tilfelle det siste døgnet.

Det ble påvist smitte hos en person på Mailand videregående onsdag 16. september. Smittesporingsteamet har vært i kontakt med alle nærkontakter. Torsdag 17. september ble det påvist smitte hos to personer på Kjenn ungdomsskole. Smittesporingsteamet  har vært i kontakt med alle nærkontakter. 

Har du symptomer eller spørsmål om koronaviruset?

Helsemyndighetene anbefales at alle med symptomer  bør testes så fort som mulig etter symptomdebut. Time for testing avtales ved å kontakte vår koronatelefon. Telefonnummer 67 49 50 27.  Den er åpen hverdager kl. 08.30-15.00 og helg kl. 10.00-14.00.

Testsenteret i Lørenskog ligger i Løkenåsveien 29, ved siden av Skårer kirke.

Kontakt fastlegen ved annen sykdom. Har du behov for akutt helsehjelp og ikke kommer i kontakt med fastlegen, ring legevakten på telefon 116117.

Har du blitt testet for koronavirus vil du finne resultatet av prøvene her: https://helsenorge.no/om-min-helse/provesvar

For generelle spørsmål om korona, se www.helsenorge.no, eller ring folkehelseinstituttets informasjonstelefon på telefon 815 55 015.

 Hvis du trenger tegnspråktolk til samtalen kan du bestille det her.

Råd til alle 

 • Husk god hånd- og hostehygiene.
 • Du og dine nærmeste kan omgås normalt.
  • Hvem som er «dine nærmeste» bestemmer du selv, men det bør ikke være for mange og det bør være de samme over tid!
 • Hold økt avstand til andre enn dine nærmeste.
  • Unngå fysisk kontakt, inkludert håndhilsing og klemming.
  • Det bør minst være en meter mellom dere. (Avstanden fra ansikt til ansikt er aller viktigst. Hvis man står rygg til rygg, eller etter hverandre som i kø, er det mindre risiko for smitte. Der man sitter ved siden av hverandre bør det være en meter fra skulder til skulder.)             
 • Dersom du får symptomer på luftveisinfeksjon, må du holde deg hjemme til du er symptomfri.
 • Har du symptomer på covid-19, bør du testes og holde deg hjemme til negativt prøvesvar foreligger OG du er symptomfri. 
(18.09.2020)

 Hvert år den 21. september markeres verdens Alzheimerdag verden over. Demensaksjonen 2020 pågår fra 21.9 – 27.9. 2020.

Årets markering blir i år digital. Demensforeningen og hukommelsesteamet i kommunen ønsker i år lokalt å erstatte loddsalg og bøsseinnsamling med en digital innsamling grunnet Covid-19.

(02.09.2020)

Vi starter nå med oppgradering av gang og sykkelveien innerst i Viggo Hansteens vei.

Gang og sykkelveien vil bli stengt under anleggsperioden.

Rødt skravert området er anleggsområdet.

 

(01.09.2020)

 Åpen barnehage åpner igjen på torsdager, fra 3. september.

På grunn av plassen vi har til rådighet og smittesituasjonen vi er i, ser vi at vi må sette en grense for hvor mange barn og voksne vi kan ha i Åpen barnehage. For at flest skal få mulighet til å benytte seg av tilbudet har vi delt opp dagen i to grupper. Første gruppe er fra klokken 9-12 og andre gruppe er fra klokken 13-15.

Alle som ønsker å besøke oss må ha meldt seg på digitalt og fått e-post/sms fra Åpen barnehage om at man har fått plass. Har du ikke mulighet til å melde deg på digitalt, kan du melde deg på ved å ringe oss på telefon 90 60 46 31

Vi har laget en digital påmelding til Åpen barnehage: Gå inn her og meld dere på.

Viktig:
Barn og foreldre skal ikke møte i Åpen barnehage hvis de har luftveissymptomer. 

(31.08.2020)

En ny koronakrisepakke for frivillige lag og organisasjoner er klar. Formålet med ordningen er å kompensere frivillige organisasjoner som har betydelig inntektsbortfall fra arrangement eller annen spesifisert arrangement, som følge av pålegg eller råd gitt av staten i forbindelse med covid-19-utbruddet. Søknadsfrist 15. september.
Les mer om krisepakken og søknadskriterier på nettsidene til Lotteri- og stiftelsestilsynet. 
 

(28.08.2020)

Hver fredag mellom klokken 08.00 og 10.00 er hjelpemiddeltjenesten i Mailandveien 26 bemannet med ergoterapeut og fysioterapeut i tillegg til hjelpemiddelteknikere. Målet er å gi deg som innbygger praktiske og nyttige tips, samt veiledning til å mestre hverdagen.

Du kan blant annet få hjelp til enkel funksjonsvurdering, rådgivning for fysisk aktivitet og forebygging av fall og få prøvd ut enkle hjelpemidler. Vi kan også skrive henvisning til egen tjeneste ved behov. 

Målgruppen er voksne personer som gjerne vil være i forkant og planlegger seniorlivet, strever litt med hverdagslige gjøremål eller vil forebygge plager i fremtiden.

(28.08.2020)

Frisklivssentralen Lørenskog har fått midler fra Folkehelsegruppa i Lørenskog kommune til å anlegge en frisklivssti langs Elveparken. Tirsdag denne uka ble stien åpnet av ordfører Ragnhild Bergheim og spreke mosjonister.

(27.08.2020)

Kommuneplanens samfunssdel er ute på høring. I går inviterte våre folkevalgte innbyggerne til digitalt møte, som ble streamet direkte fra Storstua i Lørenskog hus. Underveis i debatten kunne folk legge inn kommentarer og innspill. Her kan dere se rådmannen presentere forslaget og høre gårsdagens debatt, og fange opp hva våre folkevalgte er spesielt opptatt av.

https://www.facebook.com/lorenskogkommune/videos/328102461721380/ 

Mobildekning på Mønevann
(21.08.2020)

Folk som bruker marka har lenge etterspurt telefondekning i Østmarka og spesielt i området rundt Mønevann. I september 2019 signerte Lørenskog kommune og Telenor en avtale om samarbeidsprosjekt for utbedring av nettet for området og 22. juli i år ble nettet skrudd på­. Dette har lenge vært en viktig prioritering for kommunen, og vi er glade for at det nå er i gang.

Et populært område

Mange i Lørenskog bruker Mønevann og Losby til rekreasjon og trening. Både barn og voksne drar inn dit på ski, sykkel og til fots, for å bade eller padle kano. Det har vært en økt bruk av området de siste årene.

– Vi har lenge jobbet for å få telefondekning i dette området. Det er en ekstra trygghet å vite at man kan få hjelp hvis man trenger det når man skal ut på tur, og vi er veldig glade for at Telenor nå har fått dette på plass, sier ordfører Ragnhild Bergheim.

Medlemmene i Lørenskog Turlag bruker disse løypene mye, og turlagets styreleder Vidar Thorsvik sier at de lenge har savnet telefondekning her.

– For mange er det å ha mobildekning en ekstra trygghet når de er på tur. Området brukes ofte av både barn og voksne, og mobildekning er viktig for å kunne varsle nødetatene om noe skulle skje, eller bare for å bruke online-kart eller Vipps til betaling på hyttene i marka, forteller Vidar.