Varaordfører Ernst-Modest Herdieckerhoff tenner lys
(23.07.2021)

Torsdag 22. juli åpnet kirken dørene for alle som ønsket å delta på 10-årsmarkeringen etter terrorangrepet. Hele ettermiddagen var det mulighet for lystenning, stillhet og samtale med prest.  

(22.07.2021)

I dag, torsdag den 22. juli, har det gått 10 år siden terrorangrepet i regjeringskvartalet og på Utøya i 2011. Kl 12.00 vil man kunne høre kirkeklokker i hele landet til minne om denne dagen. Lørenskog kirke åpner dørene for alle som ønsker å delta i denne markeringen.

(21.07.2021)

    

Premie for Sommerlesdeltagelse
(20.07.2021)

  

 

 

 

Kjenner du noen i 1.-7. klasse som er glad i å bli lest for, høre på lydbok eller lese selv? Sommerles er en nasjonal kampanje som passer for alle barn som er glade i bøker. Du deltar ved å lage en bruker hvor du registrerer alt du leser. Slik kan du tjene poeng som etter hvert kan gjøres om til kule premier. Sommerles foregår i perioden 1. juni- 31. august, og du kan melde deg inn når som helst i denne perioden. 

(14.07.2021)

  

TabellPublisert
Badeplasser i Lørenskog
 
Badeplasser
Standard
Anbefalt
Temperatur
Langgrunna
God kvalitet
Ja
21
Mønevann
Tilstrekkelig kvalitet
Ja
21
Vangen
God kvalitet
Ja
21
Vesletjernet
God kvalitet
Ja
22

 

Fra 1. juni og ut august måler vi vannkvaliteten og temperaturene på fire kommunale badeplasser; Langgrunna og Vangen ved Langvannet, samt Mønevannsdammen og Vesletjern. Vi tar vannprøver ved badeplassene som sendes til Noranalyse ved NRV for å bli vurdert. Resultatene blir vurdert etter EU sitt badevannsdirektiv, og testes for Escherichia coli og Intestinale enterokokker. 

(09.07.2021)

NB: Drop-in vaksinering er nå avsluttet.

Vi tilbyr drop-in vaksinering for alle over 18 år som skal ha første dose denne uka (12. - 16. juli). Hvis du velger du å takke nei til vaksine nå, kan det ta tid før du får tilbudet igjen. 

I likhet med flere av våre nabokommuner, sliter også Lørenskog med å få satt alle vaksinene vi har fått tildelt til første dose.  

– Det er selvfølgelig dumt at tilbudet om vaksine kommer i sommerferien, men dette styrer ikke kommunen, forteller Sif Petursdottir som leder kommunens vaksinesenter. 
På grunn av det høye smittetrykket i Lørenskog, har vi vært så heldige at vi har fått flere vaksinedoser enn andre kommuner på vår størrelse.  
– Fra slutten av juli, får vi ikke disse ekstra dosene. Det er derfor viktig at de som ikke har fått først dose kommer og vaksinerer seg nå, sier Pettursdottir.  

– Slik det ser ut nå, vil vaksinene vi får i august i all hovedsak være andregangsdoser. Dersom du velger å takke nei til første vaksinedose nå, kan det ta tid før du får tilbudet igjen, legger Pettursdottir til.  

Ordfører Ragnhild Bergheim oppfordrer også alle over 18 år til å benytte muligheten. 
– Det er viktig med god vaksinedekning i befolkningen. Det kan være avgjørende for at vi slipper nye runder med tiltak til høsten.  

Vaksinesenteret ligger i 2. etasje på Metro Storhandel (Kulturhusgata 2). 

 

(08.07.2021)

Lørenskog kommune har innført nye parkeringsvilkår for de offentlige p-plassene i Haneborgveien og Ødegårds vei.

Se opp for e-postsvindel.
(05.07.2021)

Dersom du mottar e-post fra Skatteetaten, DNB eller andre avsendere med informasjon om at du skylder eiendomsskatt, så er det svindel. Det er ikke eiendomsskatt på private boliger i Lørenskog kommune. Fakturaer fra kommunen kommer hovedsakelig som e-faktura eller avtalegiro. Vi sender kun faktura per e-post til mottakere som selv har bedt om å fakturaer på denne måten.

 Dersom du har mottatt en slik e-post har du blitt utsatt for et såkalt phising-angrep.
– Kort forklart er dette forsøk på å manipulere folk til å eksempelvis klikke på en lenke eller åpne et vedlegg. Ofte ser det ut som at e-posten kommer fra helt vanlige virksomheter, som for eksempel Skatteetaten eller DNB, men avsenderen har her blitt misbrukt i et angrep, forteller Sidsel Nordhagen som er direktør for Styring og virksomhetsutvikling i Lørenskog kommune.
Slike e-poster inneholder i noen tilfeller vedlegg som for eksempel kan installere kryptovirus på PCen din hvis du klikker på det. I andre tilfeller forsøker svindlerne å lure deg til å oppgi brukernavn/passord, bankkontoopplysninger og liknende.