(19.06.2017)

Rolvsrud aktivitetssenter arrangerte torsdag 15. juni for sjette år på rad idrettsdag for utviklingshemmede fra hele kommunen på Rolvsrud stadion.

- I år var det rekordpåmelding med hele 83 deltakere fra aktivitetssentre, baser og skoler i kommunen, sier arrangør May-Britt Selmersen fra Rolvsrud aktivitetssenter. Sol fra en klar himmel skinte på utøverne, og det ble en flott dag med mye moro og idrettsglede på høyt nivå.

(08.06.2017)

Kjære foreldre!
Aldri har det blitt tatt flere bilder av barna enn det gjøres i dag. Aldri har det blitt delt flere opplevelser med venner og bekjente på facebook. Aldri har barn blitt fulgt opp på flere fritidsaktiviteter. Aldri har fedre engasjert seg så mye i barna som de gjør i dag. Er dette likevel ikke bra nok?

(18.05.2017)

Temaplan klima og energi 2017 – 2026, Lørenskog kommune, del 1, ble vedtatt i kommunestyret 15.03.2017, sak 018/17. Dette er en strategisk plan i kommunens arbeid med å redusere klimagassutslipp og energibruk, samt tilpasse kommunen et klima i endring. Det er også utarbeidet et faktagrunnlag, del 2, for ytterligere beskrivelse av klimagassutslipp og energibruk i kommunen.

(08.05.2017)

Skrevet av: psykolog Kristian Torbergsen
ved Forebyggende psykisk helsetjeneste (FPH) Lørenskog kommune

(30.03.2017)

Han løper hjemover. Det er fredag og helgen med pappa nærmer seg. Han kjenner gleden boble, runder hjørnet på huset, ser bilen til pappa som står utenfor. Han ser mamma og pappa stå i døråpningen. Med ett stopper han seg fra å kaste seg i armene på pappa. Hva er det med mamma? Har hun grått? Er pappa sint? Han kjenner et stikk i magen. Gleden slukner og går over i en gryende uro. Den gnagende følelsen som alltid dukker opp når mamma og pappa er sammen.

(22.03.2017)

Hvis vi har vansker med å tåle negative følelser hos barna våre kan dette føre til overdreven bekymring og redsel. Det svekker evnen til å gi god utviklingsstøtte. En holdning til livet der vi aksepterer psykologisk smerte og ubehagelige følelsene vil hjelpe oss til å bli tryggere foreldre. Dette er positivt for barns utvikling av psykisk robusthet.

(13.03.2017)

Psykolog Inger Marie Andreassen ved forebyggende psykisk helsetjeneste har skrevet kronikken: Å forstå barne- og ungdomsdialekten. Kronikken har tidligere stått på trykk i lokalavisen Raumnes.

(14.02.2017)

Lav summing av stemmer og lyden av ivrige fingre som trommer mot nettbrettene fyller auditoriet på Kjenn ungdomsskole når 450 ungdommer skal bli kjent med nettbrettet og app-ene som skal erstatte den tradisjonelle læreboka. Kjenn ungdomsskole er den første av skolene i Lørenskog kommune som nå innfører nettbrett 1:1 i undervisningen, og elevene på Kjenn disponerer nå hvert sitt nettbrett som de skal bruke i opplæringen, både på skolen og hjemme. Ordfører, varaordfører og leder for oppvekst- og utdanningsutvalget besøkte Kjenn ungdomsskole og var imponert over elvenes ferdigheter og det digitale løftet som Lørenskog-skolen gjennomgår.

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen
(01.02.2017)

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen delte tirsdag 31. januar ut Benjaminprisen til Løkenåsen skole for deres arbeid mot rasisme og diskriminering.
– Det finnes hundrevis av skoler som har gode intensjoner når det gjelder inkludering. Men som dere sikkert vet, er det aller vanskeligste å omsette gode intensjoner i handling. Og det er det dere har klart her, sa kunnskapsministeren da han delte ut prisen.

(27.01.2017)

Ett av mange arrangementer under Kulturnatta torsdag 26. januar var offisiell åpning av Elveparken. Mange ivrige turgåere og innbyggere møtte opp til åpningsseremonien som fant sted på turveien et par hundre meter nord for Gamleveien.