Fornyet vennskap

Elever på Werner-Heisenberg Gymnasium fra vennskapskommunen Garching er på besøk i Lørenskog og sammen med elever fra Løkåsen skole har de blant annet plantet et vennskapstre på Skårer gård. Avslutningsvis ble det holdt en presentasjon av et samarbeidsprosjekt med fokus på miljø og bærekraft. De norske og tyske elevene vil sammen finne lokale løsninger på globale problemer.Klikk for stort bilde

Helt siden 1974 har Lørenskog og tyske Garching vært vennskapskommuner og hatt som mål å finne samarbeid mellom institusjoner, organisasjoner, kultur, idrett og undervisning på tvers av landegrensene. Kontakten ble i år fornyet da begge kommunene ønsket et nytt felles fokus på utdanning og valget av nye samarbeidspartnere falt til slutt på de to skolene Løkenåsen skole og Werner-Heisenberg Gymnasium. Det oppsto en god tone mellom de to skolene og de ble enige om å utarbeide et konkret samarbeidsprosjekt med blant annet fokus på lokale løsninger på globale problemer og utveksling av kunnskap kommunene i mellom. De søkte deretter midler i gjennom Erasmus+ som er EU sitt store utdanningsprogram, og fikk nylig den gode nyheten om at søknaden var blitt innvilget som betyr finansiering av prosjektet i to år framover.

-Vi vil vise med dette prosjektet at vi må stå sammen utover landegrensene når det kommer til utfordringer rundt bærekraft, sier den tyske eleven Niklas Obermuller. I tillegg er det spennende og kreativt å jobbe med de norske elevene som vi snakker engelsk med.

-Vi har vært her en uke nå, og bor hos hver vår norske familie, sier medeleven Sofie Kunze. Hun synes det er en fin og ekte måte å bli kjent med Norge og Lørenskog på.

Elevene på Løkåsen skole er også svært begeistret for å ha de tyske ungdommene på besøk. Anniken Dogger Kringler kan fortelle at planting av vennskapstre ble siste markeringen etter en innholdsrik uke med gjestene, hvor de  blant annet har sett på lokale bærekraftstiltak i Lørenskog og Oslo. Neste år er det de som skal til Tyskland og bo hos vennene i Garching, noe de gleder seg veldig til.

Klikk for stort bilde   Klikk for stort bilde