Ny barnehage på Skårer syd

Lørenskog kommune bygger ny barnehage på Skårer syd. Barnehagen skal ha seks avdelinger samt egne arealer som er spesielt tilrettelagt for barn med særskilte behov. Barnehagen skal være klar til å ta imot cirka 120 barn i august 2020.

Klikk for stort bildeIllustrasjonen viser hvordan bygget skal bli. Ute skal barna få et fint lekeområde. (Illustrasjon: Arkitektkontoret GASA AS.)

Den nye barnehagen blir liggende midt i smørøyet på Skårer syd, med den nye Løkenparken som nærmeste nabo. Barnehagen blir cirka 2100 kvadratmeter fordelt på tre etasjer. I første etasje skal det være fellesarealer, tre avdelinger for små barn og én avdeling som er tilpasset barn med særskilte behov. I andre etasje blir det to avdelinger for store barn, administrasjon og fellesrom. I kjelleren blir det tekniske rom. Ute skal barna få et fint lekeområde på cirka 4000 kvadratmeter.

Skårer syd barnehage

Bakgrunn for prosjektet

Lørenskog kommune vokser raskt. Kommunen har i dag ca. 40 000 innbyggere, og vi forventer en årlig befolkningsvekst på i snitt 3% hvert år frem mot 2026. For å møte denne veksten må det bygges én ny barnehage, eller ca 100 barnehageplasser, hvert år de neste ti årene.

Arbeidstid og informasjon om arbeidene

Anleggsarbeidene skal hovedsakelig utføres på hverdager mellom klokken 07.00 og 19.00. På grunn av kort anleggsperiode vil det i perioder være behov for å jobbe kveld og på lørdager. Vår entreprenør, Ruta Entreprenør AS, kommer til å informere om dette på Skårer syd nabo når det blir aktuelt. Her legger de også ut informasjon når de skal utføre spesielt støyende arbeider.

Prosjektet tar juleferie fra og med den 22. desember og fram til 2. januar 2020.

Anleggstrafikk

Anleggstrafikken skal i første omgang å gå gjennom Løkentunet, som ligger i forlengelsen av Skåresletta. I april 2020 begynner arbeidene med å opparbeide Løkentunet og Løkenparken, så fra da av må trafikken inn til byggeplassen gå via Tunveien og Kåre B. Werners gate.

Tidsplan
  • Juni 2018: Beslutning om etablering av barnehage på Skårer syd (BP1)
  • Juni 2019: Beslutning om gjennomføring (BP2)
  • Juli 2019: Signering av totalentreprenør, Ruta Entreprenør AS
  • November 2019: Byggestart
  • August 2020: Barnehagestart

Ta gjerne kontakt med oss dersom du har spørsmål.

Klikk for stort bildeThomas Gillgren
Prosjektleder