Se opp for svindelforsøk

Se opp for e-postsvindel. - Klikk for stort bildeSe opp for e-postsvindel. Colourbox Dersom du mottar e-post fra Skatteetaten, DNB eller andre avsendere med informasjon om at du skylder eiendomsskatt, så er det svindel. Det er ikke eiendomsskatt på private boliger i Lørenskog kommune. Fakturaer fra kommunen kommer hovedsakelig som e-faktura eller avtalegiro. Vi sender kun faktura per e-post til mottakere som selv har bedt om å fakturaer på denne måten.

Dersom du har mottatt en slik e-post har du blitt utsatt for et såkalt phising-angrep.
– Kort forklart er dette forsøk på å manipulere folk til å eksempelvis klikke på en lenke eller åpne et vedlegg. Ofte ser det ut som at e-posten kommer fra helt vanlige virksomheter, som for eksempel Skatteetaten eller DNB, men avsenderen har her blitt misbrukt i et angrep, forteller Sidsel Nordhagen som er direktør for Styring og virksomhetsutvikling i Lørenskog kommune.
Slike e-poster inneholder i noen tilfeller vedlegg som for eksempel kan installere kryptovirus på PCen din hvis du klikker på det. I andre tilfeller forsøker svindlerne å lure deg til å oppgi brukernavn/passord, bankkontoopplysninger og liknende.

Sidsel Nordhagen, direktør styring og virksomhetsutvikling, Lørenskog kommune. Lørenskog kommune

– Jeg vil oppfordre alle til å være på vakt for slike e-poster og være kritiske til hvilke vedlegg de åpner og hvilke lenker de klikker på, fortsetter Nordhagen. – Noen ganger er det enkelt å se at dette er svindel, men vi ser at at svindlerne blir mer og mer sofistikerte. Hvis du er i tvil så vil jeg anbefale deg å ta kontakt med virksomheten som har sendt e-posten og spørre om den kommer fra dem. Da unngår du å bli svindlet, avslutter Nordhagen.

Tips om hvordan en kan avsløre phising kan en finne eksempelvis på nettvett.no.