Status for vaksineringen i Lørenskog

Klikk for stort bildeDenne uka mottar Lørenskog kommune ca 1578 vaksinedoser. Ca halvparten av disse gis som første dose. Vi har nå begynt å vaksinere gruppe 7: Alder 18–44 år med underliggende sykdommer.

Utvidet intervall mellom første og andre dose

Helsemyndighetene har nå besluttet å utvide tidsintervallet mellom første og andre dose for de som får mRNA-vaksiner (Moderna og Pfizer) fra 6 til 12 uker. For Lørenskog sin del vil det gjelde personer som får vaksinen sin fra slutten av neste uke. De som allerede har fått time til andre dose med vaksine blir ikke berørt av denne endringen.

Flere vaksiner i uke 19

Neste uke (uke 19) får Lørenskog kommune ca. 2898 vaksinedoser. Ca. halvparten av disse vil da tilbys innbyggere som skal ha første dose. De nye dosene vil gis til personer i gruppe 7, mellom 18 - 44 år med underliggende sykdommer. . Det ser nå ut til at vi likevel kan begynne å vaksinere gruppe 8 (personer mellom 55-64 år uten underliggende sykdommer) i slutten av neste uke (uke 19).

Neste uke vil vi også starte å vaksinere andre dose for de som fikk AstraZeneca-vaksinen i februar. Disse vil få tilbud om Moderna eller Pfizer. Vi vaksinerer også Kristi Himmelfartsdag.

13 560 personer har til nå fått vaksine av Lørenskog kommune. 3038 innbyggere og 280 helsepersonell er fullvaksinert.

Vaksineplan

Vaksineplan uke 24

I uke 24 setter Lørenskog kommune til sammen 3386 vaksinedoser fordelt slik:

•  2286 doser med Pfizervaksine (1364 av dosene er førstegangsdoser og 922 er andregangsdoser.)
  •  1100 doser Modernavaksine (Alle dosene settes som førstegangsdoser).  I tillegg mottar vi 1000 doser Modernavaksine som overføres til uke 25.

Du kan ikke velge hvilken vaksinetype du får.

Rettelse: Vi skrev først at alle Modernadosene denne uka skulle settes som andregangsdoser. Dette var en skrivefeil som er rettet nå. Vi beklager dette.

Vaksineplan uke 25

I uke 25 setter Lørenskog kommune til sammen 4024 vaksinedoser fordelt slik:

•  3024 doser med Pfizervaksine (2980 av dosene er førstegangsdoser og 44 er andregangsdoser.)
  •  1000 doser Modernavaksine (613 av dosene er førstegangsdoser og 387 er andregangsdoser.).  I tillegg mottar vi 1100 doser Modernavaksine som overføres til uke 26.

Du kan ikke velge hvilken vaksinetype du får.