Vi tilbyr drop-in vaksinering av første dose 

NB: Drop-in vaksinering er nå avsluttet.

Vi tilbyr drop-in vaksinering for alle over 18 år som skal ha første dose denne uka (12. - 16. juli). Hvis du velger du å takke nei til vaksine nå, kan det ta tid før du får tilbudet igjen. 

I likhet med flere av våre nabokommuner, sliter også Lørenskog med å få satt alle vaksinene vi har fått tildelt til første dose.  

– Det er selvfølgelig dumt at tilbudet om vaksine kommer i sommerferien, men dette styrer ikke kommunen, forteller Sif Petursdottir som leder kommunens vaksinesenter. 
På grunn av det høye smittetrykket i Lørenskog, har vi vært så heldige at vi har fått flere vaksinedoser enn andre kommuner på vår størrelse.  
– Fra slutten av juli, får vi ikke disse ekstra dosene. Det er derfor viktig at de som ikke har fått først dose kommer og vaksinerer seg nå, sier Pettursdottir.  

– Slik det ser ut nå, vil vaksinene vi får i august i all hovedsak være andregangsdoser. Dersom du velger å takke nei til første vaksinedose nå, kan det ta tid før du får tilbudet igjen, legger Pettursdottir til.  

Ordfører Ragnhild Bergheim oppfordrer også alle over 18 år til å benytte muligheten. 
– Det er viktig med god vaksinedekning i befolkningen. Det kan være avgjørende for at vi slipper nye runder med tiltak til høsten.  

Vaksinesenteret ligger i 2. etasje på Metro Storhandel (Kulturhusgata 2).