Stortings- og sametingsvalg 2017

Logo for valg.jpg - Klikk for stort bilde

Stortings- og sametingsvalget 2017 gjennomføres mandag 11. september. I Lørenskog kan du også stemme dagen før, søndag 10. september. Hvis du ikke har mulighet til å stemme disse to dagene kan du forhåndsstemme i Lørenskog hus fra 10. august.

Husk at du må ha med gyldig legitimasjon for å stemme.

Tid

Valglokalene er åpne fra 15:00 til 18:00 søndag 10. september, og fra 10:00 til 21:00 mandag 11. september.

Forhåndsstemming er mulig fra 10. august til 8. september kl. 14:00.

Stemmelokaler

På valgdagene vil Lørenskog ha sju valglokaler. På valgkortet ditt står det hvilket valglokale du skal bruke på valgdagen, men du kan likevel stemme ved et av de andre lokalene hvis du foretrekker det. Du kan ikke stemme i en annen kommune.

Valglokalene i Lørenskog er: Finstad skole, Fjellsrud skole, Kjenn skole, Kurland skole, Luhr skole, Løkenåsen skole, Rasta skole.

Du finner mer informasjon og kart over valglokalene på valg.no

Valgkort

Valgkort sendes i posten til alle innbyggere. Valgkortet blir utarbeidet på grunnlag av folkeregisterets opplysninger om velgernes bostedsadresse pr. 30. juni i valgåret. Det er denne adressen som avgjør hvilken kommune du har stemmerett i.

Valgkortene blir sendt ut til velgernes registrerte postadresser i folkeregisteret.

Det er ikke nødvendig å ha med seg valgkortet for å stemme, men det forenkler arbeidet for valgfunksjonærene dersom du tar det med. Det går derfor raskere for deg å stemme dersom du har med deg valgkortet. Har du ikke mottatt valgkortet i posten eller har mistet det, kan du altså møte opp i valglokalet likevel for å stemme.

Stemme hjemme

Er du syk eller ufør, og ikke kommer deg til valglokalet i forhåndsstemmeperioden, kan du søke kommunen om å få stemme hjemme. Du kontakter oss på telefon 67 93 40 00. Dersom du får adgang til å stemme hjemme, kommer det valgfunksjonærer fra kommunen hjem til deg og mottar forhåndsstemmen der. Fristen for å søke om å stemme hjemme var 1. september.

Valglister

Her finner du valglistene for Akershus fylke

Mer informasjon

Mer informasjon om valget finner du på valg.no

Fant du det du lette etter?