Kommune- og fylkestingsvalg 2019

Klikk for stort bilde

Kommune- og fylkestingsvalget gjennomføres mandag 9. september. I Lørenskog kan du også stemme dagen før, søndag 8. september. Det blir som vanlig mulighet for å forhåndsstemme i god tid før valget, fra mandag 12. august.

På denne siden vil vi fremover mot valget legge ut informasjon du trenger for å stemme. Du kan også finne mye informasjon på www.valg.no 

Står du i manntallet?

For å kunne stemme ved høstens valg til kommunestyre- og fylkestingsvalget må du stå i manntallet.

Du kan undersøke om du står i manntallet i kommunen der du bor når det blir lagt ut til ettersyn på de stedene som er oppgitt i denne annonsen.

Hvis du har flyttet til en annen kommune og melding om flytting ikke er mottatt i folkeregisteret innen 30. juni, står du fremdeles i manntallet i den kommunen du flyttet fra. Da må du enten forhåndsstemme eller møte opp på valgdagen i den kommunen du bodde i 30. juni.

Manntallet er utlagt til ettersyn på følgende steder:

  • Rådhuset, Informanten.
  • Biblioteket, Lørenskog hus.

Klage over feil i manntallet sendes: Valgstyret i Lørenskog, Postboks 304, 1471 Lørenskog.

Dersom navnet ditt ikke står i manntallet, eller du mener det er andre feil i listene, kan du klage. Klagen skal være skriftlig og den skal være begrunnet. Klagen sendes til valgstyret i kommunen som du ser adressen til over.

Dersom du mottar valgkort betyr det at du står i manntallet. På valgkortet står det hvilken kommune du er manntallsført i, hvilken krets du tilhører og åpningstidene i kretsen. Hvis du ikke har mottatt valgkort innen 10. august bør du ta kontakt med kommunen for å sjekke at du står i manntallet. Husk å ta vare på valgkortet og ta det gjerne med deg når du skal stemme.

Sametingets valgmanntall ligger også ute til ettersyn på samme sted og i samme tidsrom. Klage på samemanntallet skal sendes til Sametinget.