Vi ønsker også at innbyggerne våre skal kunne bo i varierte og levende bomiljøer, med et mangfold av folk på tvers av alder, etnisitet og helsetilstand. I stedet for å skaffe boliger som passer for kun én bestemt gruppe, vil vi ha boliger som kan passe for ulike folk i ulike livsfaser. Dette øker også fleksibiliteten i kommunens boligmasse og reduserer behovet for boliger.
Lørenskog kommune er opptatt av sosial bærekraft. Det betyr at vi ønsker at de sosiale forskjellene i kommunen ikke skal øke. Vi har derfor strategier for at flere skal kunne leie i det ordinære leiemarkedet, fremfor i kommunale boliger, som i utgangspunktet er tidsavgrensede. Vi ønsker også å bidra til at flere skal kunne kjøpe egen bolig, fremfor å leie, og bruker Husbankens virkemidler som Startlån og tilskudd for at flere skal kunne eie.
Hvis vi ser inn i fremtidskula, ser vi at flere vil ha behov for bistand fra kommunen i tida som kommer. Vi forventer boligprisene kommer til å øke mer enn inntektene. I tillegg kommer stadig flere til å stå utenfor arbeidslivet. Kommunen må derfor tenke helt nytt om ressursbruk, både når det gjelder investeringer, men også om hvordan våre ansatte skal løse velferdsstatens oppgaver framover. Vi tenker at kommunen må finne de nye løsningene sammen med blant annet innbyggerne, næringslivet, frivilligheten og våre ansatte. Løkenåsveien 45, trinn 2, er et slikt initiativ - kan vi sammen skape bedre løsninger enn vi kan hver for oss?
I stedet for at kommunen skal kjøpe eller bygge alle boligene, ønsker vi å finne nye konsepter og samarbeidsformer med markedet, innbyggerne og Husbanken. I Løkenåsveien 45, trinn 2, er det antatt plass til ca. 70 boliger. Kommunen ønsker å kunne styre tilgangen til inntil 35 av disse. Kan markedet se muligheter vi ikke har sett i kommunen eller i Husbankens virkemiddelapparat, og gjerne utfordre disse? Vi ønsker deres ideer og forslag til nye løsninger.