Rasmus Sørlie med fin ørret tatt på mark i Drettvann rett før et regnskyll
(10.07.2020)

Endelig kan du bade, fiske, padle, slå leir og utfolde deg ved de idylliske skogsvannene Halsjøen og Drettvann i Østmarka. Etter å ha vært underlagt drikkevannsrestriksjoner i nesten 70 år ligger de fiskerike og forlokkende vannene og glitrer klare for besøk.

Halsjøen og Drettvann var hoveddrikkevannskilde for Lørenskog og deler av Skedsmo helt tilbake til 1950-åra, og i de senere år har de vært reservedrikkevann. Nå er endelig Halsjøen og Drettvann åpnet for bruk. Det lille tjernet Fiskelausa ble frigitt for noen år tilbake.

De tre vannene ligger på et høydeplatå like vest for Losbyvassdraget. Her er det svært gode solforhold og de innbyr med sine mange store viker, tranger, øyer og sund til oppdagelsesferd både langs land og med kano eller kajakk. Det er mye fisk i både Halsjøen og Drettvann her kan du fiske etter både ørret og abbor. Det er også en stor bestand mort her, og på dypere vann lurer en og annen glupsk lake.

Koronaviruset tar ikke sommerferie
(09.07.2020)

 På denne siden samler vi råd og informasjon om koronaviruset (covid-19). Siden blir oppdatert fortløpende.

Totalt 146 personer i Lørenskog har fått påvist smitte av koronaviruset.  Det er en økning på 0 tilfelle siste døgn. 

Vi vil presisere at selv om vi har flere smittetilfeller nå, er det ingen som så langt er blitt alvorlige syke. De omfattende tiltakene som vi iverksetter, har til hensikt å stoppe smittespredningen. 

Har du symptomer eller spørsmål om koronaviruset?

Ring kommunens testtelefon hvis du har symptomer og ønsker avklaring på om du bør testes. Telefonnummer 67 49 50 27. Den er åpen hverdager kl. 08.30-15.00 og helg kl. 10.00-14.00

Kontakt fastlegen ved annen sykdom. Har du behov for akutt helsehjelp og ikke kommer i kontakt med fastlegen, ring legevakten på telefon 116117.

Har du blitt testet for koronavirus vil du finne resultatet av prøvene her: https://helsenorge.no/om-min-helse/provesvar

For generelle spørsmål om korona, se www.helsenorge.no, eller ring folkehelseinstituttets informasjonstelefon på telefon 815 55 015.

 Hvis du trenger tegnspråktolk til samtalen kan du bestille det her.

Råd til alle 

 • Husk god hånd- og hostehygiene.
 • Du og dine nærmeste kan omgås normalt.
  • Hvem som er «dine nærmeste» bestemmer du selv, men det bør ikke være for mange og det bør være de samme over tid!
 • Hold økt avstand til andre enn dine nærmeste.
  • Unngå fysisk kontakt, inkludert håndhilsing og klemming.
  • Det bør minst være en meter mellom dere. (Avstanden fra ansikt til ansikt er aller viktigst. Hvis man står rygg til rygg, eller etter hverandre som i kø, er det mindre risiko for smitte. Der man sitter ved siden av hverandre bør det være en meter fra skulder til skulder.)             
 • Dersom du får symptomer på luftveisinfeksjon, må du holde deg hjemme til du er symptomfri.
 • Har du symptomer på covid-19, bør du testes og holde deg hjemme til negativt prøvesvar foreligger OG du er symptomfri. 
(09.07.2020)

Lørenskog kommune har bygd 30 flotte omsorgsboliger i Løkenåsveien 47. Her er det trygt og godt å bo. Sammen med kulturvert Live skal beboerne fylle dagene med aktiviteter som gir mening og glede. Bygget deler de med Løkenåsen barnehage som sprer livsglede og lyser opp hverdagen til beboerne i omsorgsboligen.

I denne filmen møter du blant annet Ruth og Kirsti som har funnet seg godt til rette i sine nye hjem.

 

(09.07.2020)

Isachsen Anlegg har funnet udetonert sprengstoff i Nordliveien som stammer fra en ombygging av veien på slutten av 1980-tallet. Vi har satt i verk ekstra sikkerhetstiltak for å sørge for at det skal være trygt for arbeiderne å jobbe på anlegget og trygt for folk å ferdes i området.

(09.07.2020)

Dersom du av og til har mer restavfall enn du får plass til i avfallsbeholderen, kan du kjøpe ROAFs ekstrasekk. Denne sekken selges på:

 • Lørenskog gjenbruksstasjon (ved Ragn-sells)
 • Circle K Fjellhamar (ved brannstasjon)
 • Circle K (ved Lørenskog stasjon)
 • Fjellhamarveien 51 (kommunalteknikk 2 etg.)
 • Hasselveien 6 (rådhuset)


Sekken er merket med "Ekstrasekk" og koster for tiden kr. 50,-. Denne prisen inkluderer sekkekostnad, innsamling og behandling av avfallet. Ekstrasekken settes fram på tømmedagen sammen med restavfallsbeholderen.

Sekken skal brukes til vanlig restavfall. Den skal ikke brukes til avfall som du skal bringe til gjenvinningsstasjonen, eks farlig avfall, hageavfall, elektronisk avfall osv. Ekstrasekken setter du ved siden av restavfallsbeholderen på tømmedagen, så tar renovatøren med seg sekken. Ekstrasekken er gjennomsiktig slik at vi har kontroll på at uønsket avfall ikke havner i sekken.

Hageavfall kan leveres gratis på Skedsmo gjennvinningsstasjon. Dette gjelder kun rent hageavfall fra private husholdninger.

NB! Grønne poser med matavfall skal ikke kastes i ekstrasekken, disse bør prioriteres i beholderen.

Barn som tøyer
(09.07.2020)

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lørenskog Gymnastikklag arrangerer aktivitetsuker for barn fra 6 til 13 år i uke 32 og 33. Det vil være masse morsomme aktiviteter for barna, blant annet turn og ballspill. Gymnastikklaget kan hjelpe til med å søke økonomisk støtte slik at alle som vil kan være med.