(21.06.2021)

Per Flatberg og Kjell Daae Hauger mottok Lørenskog kommunes miljø- og bærekraftspris for 2020. Barn og unges miljø- og bærekraftspris gikk til Halvor Halvorsen og 4. trinn på Åsen skole.

 

Lørenskog kommune fikk inn mange gode forslag til kandidater til kommunens miljø- og bærekraftspris 2020. Prisen tildeles innbygger, organisasjon, lag, forening, virksomhet eller andre for tiltak eller aktiviteter som fremmer bærekraftig utvikling, natur- og miljøvern. Også barn og ungdom ble foreslått som verdige kandidater for prisen.

Klima-, økologi- og samferdselsutvalget som er jury, har besluttet at miljø- og bærekraftsprisen for 2020 tildeles Per Flatberg og Kjell Daae Hauger.

(19.06.2021)

Vi ser fram til å ønske alle elever velkommen til første uke med sommerskole. Her finner du informasjon om uke 25. 


Teknisk feil er rettet opp og riktig informasjon er sendt ut 
Tidligere i uka ble det på grunn av en teknisk feil i databasesystemet sendt ut feil informasjon til en del foreldre i 5. – 7. trinn. De mottok informasjon om andre kurs, enn de som barna deres var påmeldt. Vi beklager dette.

Vi har gjort en manuel jobb og sendt ut nye e-poster til alle foreldre med korrekt informasjon om kurset, oppmøtested og eventuelt utstyr i går ettermiddag, fredag 18. juni.

Leder for sommerskolen
Leder for sommerskolen er Emil Holm Olsen. Er noe uklart vedrørende oppstart, ta kontakt med Emil på telefon: 94 01 61 95.

Alle kurs starter kl. 0900 og varer til kl. 1400. Kom gjerne litt før første dagen.

Kursoversikt

1. - 4. trinn gjennomføres i uke 27 og 28, med baser på Solheim og Fjellhamar skole.

5.-7.

 
 

nn skole

Naturopplevelser

Sørlihavna

Sommerskole 5. - 7. trinn uke 25
Sommerlab uke 25
E-sport og fysisk aktivitet uke 25
Sommerchef uke 25
Digitalt skaperverksted uke 25
Teknologi i praksis uke 25
Naturopplevelser uke 25

 

8.-10. trinn

 

E-sport og fysak

eSport senteret, Metro

Digitalt skaperverksted

Kjenn skole

Band-workshop

Kjenn skole

Naturopplevelser

Sørlihavna

Sommerchef

Kjenn skole

 

Sommerskole 8. -10. trinn uke 25
E-sport og fysak
Digitalt skaperverksted uke 25
Band-workshop uke 25
Naturopplevelser uke 25
Sommerchef uke 25

 

Fravær
Fravær kan meldes per telefon eller sms: 94 01 61 95. Merk sms med elevens fulle navn og kurs eleven deltar på.

Avbud meldes på epost til sommerskolen@lorenskog.kommune.no 

Ikke møt hvis du er syk
Det er lav smittetall i Lørenskog, men vi må fortsette å følge smittevernrådene. Møt derfor ikke opp om du er syk, men send en melding til 94 01 61 95 om at du blir hjemme. 

(18.06.2021)

Benterud skole har en egen podcast som heter Skolecasten Lørenskog og rektor Michael Kalvatn mente den burde ha besøk av kunnskapsminister Guri Melby. Hun takket raskt ja, men på grunn av smittesituasjonen ble besøket utsatt fire ganger.  Onsdag 16. juni kom hun. 

Kunnskapsminister ble tatt godt imot av rektor Michael Kalvatn og ordfører Ragnhild Bergheim onsdagsmorgen. Sola skinte ikke, men derimot strålte de fire 1. klassingene som tok imot ståtstråden. De hadde en rose hver de gjerne skulle ha gitt, men fikk den med hjem som et godt minne. 

Første stopp på programmet var biblioteket hvor de spilte inn en episode av skolecasten. Sammen med Guri, deltok også lederne for elevrådet Marie Aune og Nora With Larsen og Lørenskogs skolesjef Camilla S. Mathiassen. Tema var "skole under korona", hva vi kan ta med videre og hva vi ser fram til. Du kan høre podcasten her.

I Lørenskog kommune skal alle skoler være grønn flagg-sertifisert og ha skolehage i gangavstand. Marie og Nora fulgte kunnskapsministeren til deres skolehage, og det var lett å se at den skapte begeistring hos ministeren og alle andre som fulgte med. Klasse 3B hadde en økt i skolehagen og tok imot henne på tre ulike poster. Guri tok seg tid til å prate med elevene og høre hva de jobbet med. På siste post plantet hun en sjelden flott plante – en amarant som stammer 7000 år tilbake i tid fra Mexico.

Helt til slutt, ventet hele elevrådet på henne og de fikk en hyggelig prat sammen om stort og smått og ikke minst ferieplaner.  

- Dette var utrolig hyggelig! Endelig fikk vi det til. Det var så kjekt at hun snakket med og hørte på elevene. Og hvem vet – kanskje enda flere får med seg Benterud skoles Skolecast nå som kunnskapsministeren var gjest, sier en stort smilende rektor Kalvatn.  

Nå kan barn og unge under 20 år trene og delta på fritidsaktiviteter som normalt. Det er ikke lenger antallsbegrensninger. De trenger ikke holde én meters avstand.
(18.06.2021)

Smittetrykket i Lørenskog har de siste ukene vært stabilt lavt, og i dag har formannskapet bestemt at de fleste lokale smitteverntiltakene i Lørenskog oppheves. Det betyr at det er de nasjonale tiltakene som gjelder.

 

– Lettelsene vi har vedtatt i dag, gjør at vi endelig kan gå tilbake til en tilnærmet normal hverdag. Dette kan vi gjøre fordi folk i Lørenskog har vært utrolig flinke til å følge smittevernreglene og teste seg ved symptomer. I tillegg har hele 46 % av innbyggerne i Lørenskog fått første vaksinedose, forteller ordfører Ragnhild Bergheim.
– Dette er en gledens dag, takk for innsatsen dere gjør!

Nasjonale tiltak som gjelder

Selv om de fleste lokal tiltakene nå er opphevet, finnes det fortsatt en del nasjonale tiltak og standarder for ulike bransjer som blant annet byggenæringen må følge. Oversikt over tiltakene som gjelder i Lørenskog finner du her.

Dette er de viktigste lettelsene

 • Forbudet mot å være flere enn 10 personer samlet i private hjem oppheves. Det er en nasjonal anbefaling om at vi ikke skal ha besøk av flere enn 20 gjester. Beskyttede telles ikke som en av de 20.
 • Lokale begrensninger for idretts-, fritidsaktiviteter og fritidsklubber, innendørs og utendørs fjernes.
 • De lokale forsterkede smitteverntiltakene og antallsbegrensningene for butikker, kjøpesentre, treningssentre, museer og innendørs svømmehaller fjernes.
 • Krav om munnbind i butikker, treningssentre, restauranter, kafeer og så videre fjernes, men munnbind må fortsatt brukes i kollektivtrafikken og i taxi.
 • Skjenkestopp kl. 24. 
 • Russen får lov til å rulle igjen. 
 • Antallsbegrensning for arrangementer er opphevet og de nasjonale reglene for hvor mange som delta på arrangementer gjelder. Fra søndag 20.6. kl.12 er det disse tallene som gjelder: 
  • Innendørs tillates inntil 400 personer fordelt i kohorter på 200 på arrangementer uten faste, tilviste sitteplasser og inntil 1000 personer fordelt i kohorter på 500 på arrangementer med faste, tilviste sitteplasser
  • For private sammenkomster på offentlig sted eller leide/lånte lokaler tillates 100 personer, inne og ute
  • Utendørs tillates inntil 800 personer fordelt på 4 kohorter på 200 personer på offentlig arrangement uten faste, tilviste sitteplasser.
  • Utendørs tillates inntil 2000 personer  fordelt på 4 kohorter på 500 på offentlig arrangement med faste, tilviste sitteplasser.
  • Egne regler for antall ved bruk av koronasertifikat gjelder fra søndag 20.6. 

Regjeringen har i dag vedtatt nye nasjonale anbefalinger og forskriftsendringer. Anbefalingene gjelder fra i dag og forskriftsendringene gjelder fra søndag 20. juni klokken 12.00.

Lokale tiltak som videreføres

 • Fortsatt munnbindpåbud i taxi og kollektivtransport i Lørenskog 
 • Fortsatt påbud om hjemmekontor
 • Byggeplasser skal følge de til enhver tid gjeldende anbefalingene i Byggenæringens landsforening (BNL), dette gjelder som et påbud i Lørenskog kommune

 

(17.06.2021)

Nedgangen i antall smittede i Lørenskog fortsetter, og kommunedirektøren foreslår at Lørenskog i hovedsak går over til nasjonale tiltak. Formannskapet skal behandle forslaget i et ekstraordinært møte fredag 18. juni klokken 09.00. Møtet overføres direkte på internett. 

(17.06.2021)

Vi i Lørenskog kommune ønsker at du skal få informasjon basert på dine behov og ønsker. Samtidig tenker vi at kommunen har informasjon og tjenester som folk ikke kjenner til fra før.  Derfor har vi noen spørsmål til deg.  

Spørreundersøkelse - hva vet du om kulturtilbudet i Lørenskog? 

For  å begrense spørreundersøkelsen handler denne kun om Lørenskog kommunes tilbud innenfor kultur, idrett og frivillighet. 

Det trekkes gavekort til tilbud og arrangement på Lørenskog hus for de som gjennomfører. 

Undersøkelsen tar ca. 5-7 minutter å gjennomføre.