Bli kjent med våre folkevalgte

Lørenskog har nettopp valgt nye folkevalgte til å representere seg i kommunestyret.  I løpet av valgperioden vil dere bli kjent med alle de 47 folkevalgte her på kommunens hjemmeside. De to første ute er Amine og Caroline, fra Høyre.

Klikk for stort bildeTre generasjoner

Da de nye folkevalgte fikk opplæring i sitt politiske virke, var det en familie som var ekstra sterkt representert, med både mormor, mor og barn.

Caroline Stürtzel Bekkan har sin første periode som folkevalgt i kommunestyret for Høyre. Med seg på folkevalgtopplæringen har hun sin sønn Matteo på tre måneder. 

- Det måtte bli slik denne gangen, sier Caroline, for å få det til å gå opp. Men han er snill og rolig, så til nå har det gått veldig greit.

Matteo får også en god slump med oppmerksomhet fra sin mormor, Amine Mabel Andresen, gruppeleder for Høyre. Antagelig er det første gang at tre generasjoner er på en folkevalgtopplæring i Lørenskog. Amine har sin 2. periode i kommunestyret og sitter fast i formannskapet.


Både Amine og Caroline er født og oppvokst i Lørenskog og med Matteo har de nådd 6. generasjon i Lørenskog.

Amine kom inn som Høyres nr. 14 i forrige periode. Da Turid Kristensen gikk til Stortinget, rykket Amine opp og ble Høyres gruppeleder.

Caroline har kortere fartstid, og ble aktiv med i politikken i 2018, og da ble hun vara til kultur, idrett og frivillighetsutvalget. Nå som fast representant ønsket hun å fortsette i dette utvalget, fordi hun dette er noe som er viktig for alle generasjoner i kommunen vår. Caroline er nyutdannet lærer, men jobber også på et av kommunens sykehjem, en erfaring hun mener er bra å ha med seg når man skal være politiker i en kommune.

- Jeg er mest opptatt av hvordan folket har det. Om vi klarer å gi dem gode tjenester.

Amine synes det er gøy at datteren valgte å bli med inn i politikken og at de deler interessefeltet.

– Hun valgte det selv, jeg har ikke presset på, sier Amine med et stolt smil.

Stort sett er det en fordel å ha mamma på laget, sier Caroline, jeg får jo litt ekstra hjelp til å forstå hele systemet. Men noen ganger…, sier hun og ler mot sin mor.