Gratulerer med 100 årsdagen, Eva!

Klikk for stort bildePå Eidsvoll 12. juli 1919 ble Eva Kristiansen født, men allerede som liten jente kom hun til Lørenskog. I dag feirer hun 100-årsdagen sammen med andre beboere og ansatte på Lørenskog sykehjem. Ordfører Ragnhild Bergheim er innom for å ønske henne til lykke med dagen og slå av en prat. 

Det er rigget for fest for å feire Eva Kristiansen på Lørenskog sykehjem. Ute i fellesarealet i skyggen, er det dekket til langbord for beboerne på Kløverenga. Eva har hedersplassen på enden av langbordet. 

Klikk for stort bildeFør lunsjen starter kommer både ordfører Ragnhild Bergheim og sykehjemssjef Arnfinn Gisleberg med blomster og gratulasjoner. Ved siden av seg sitter Liv Jørgensen, Evas gode venninne på sykehjemmet. 

Sammen med sine foreldre kom Eva flyttende til Lørenskog fra Dal, og har siden den gang bodd i Lørenskog. I hyggelig passiar med ordfører forteller hun om hvordan det var å bo i Lørenskog -  det var fredelig og godt å vokse opp her. Hun har bodd store deler av sitt liv i Arne Garborgs vei, forteller Eva med et smil. 

Ordfører er nysgjerrig på hva det er som har gjort at hun har kommet seg helt til hundre.

- Jeg har gått mye. Veldig mye. For eksempel da jeg var 15 år fikk jeg min første jobb i broderiforettning i Hegdehaugsveien. Da gikk jeg hele veien fra Østbanen til butikken. Hver dag.

Hun kan fortelle om at de finere fruer, uansett hvor små sakene var som de kjøpte i butikken, skulle de ha det brakt hjem. Butikken hadde ikke råd til å ansette løpegutter, så det ble også en av hennes oppgaver. Etterhvert ble det også skobutikk og Narvensen, deriblant på sentralsykehuset. Og hun brukte som regel bena for å komme seg på jobb.

Det blir ikke bare feiret med lunsj og langbord, senere på ettermiddagen får Eva besøk og da blir det feiret videre. 

Vi gratulerer Eva Kristiansen med dagen og takker for at vi fikk lov til å være med å feire henne også. Hipp hipp hurra! 

Klikk for stort bilde