- Ha lav terskel for testing

Ordfører Ragnhild Bergheim ber oss senke terskelen for å teste oss for korona.  - Klikk for stort bildeOrdfører Ragnhild Bergheim og ordførerne i Lillestrøm og Rælingen ber oss senke terskelen for å teste oss for korona. Jonas Ruud - Lørenskog kommune Det nærmer seg oppstart av skoler og barnehager etter endt påskeferie. Erfaringer fra tidligere ferier er at smittetrykket generelt i samfunnet kan gå opp etter ferien. Ordførerne i Lillestrøm, Rælingen og Lørenskog går derfor ut og oppfordrer til at vi skal ha lav terskel for å teste oss.

Alle kommunene viderefører rødt nivå i skoler og barnehager også etter påske. I Lørenskog er det i tillegg heldigital undervisning på 5.–10- trinn til og med fredag 9. april.

For å redusere risiko for smitte internt på skolene og barnehagene, innfører kommunene - så snart som praktisk mulig - mindre kohortstørrelser, slik de nye smittevernveilederne til FHI anbefaler.

– Det er veldig viktig at vi gjør det vi kan for å redusere risikoen for smitte inn i skoler og barnehager etter påskeferien, sier ordfører i Lørenskog, Ragnhild Bergheim. Lørenskog, Rælingen og Lillestrøm går derfor ut med felles oppfordring til alle foresatte om at barna og ungdommene deres bør teste seg hvis:

  • Barnet/ungdommen selv har hatt eller har symptomer
  • Husstandsmedlemmer har hatt eller har symptomer
  • Man tror barnet/ungdommen kan ha vært utsatt for risiko for smitte

– Vi ser at de fleste som smitter videre har symptomer, og derfor er det viktig med målrettet testing av disse. Alle som har, eller har hatt, symptomer i løpet av påsken bør holde seg hjemme fram til de har testet seg og fått et negativt svar på prøven. Dette gjelder selv om det kun er milde symptomer, sier kommuneoverlege i Lørenskog Randi Mjøen.

Her kan du lese om symptomer på koronavirus.

Kommunene har god testkapasitet

Kommunene har økt testkapasiteten og er klare til å ta imot dere til testing i hele påsken og etter påske. Går inn på hjemmesiden til kommunen der du bor for nærmere informasjon om hvordan du bestiller test. Ikke møt opp på skolen eller i barnehagen før testsvaret foreligger.

Mer informasjon om dette finner dere på følgende nettsider: 

Lillestrøm kommune: https://www.lillestrom.kommune.no/koronainformasjon/koronatesting/#bestill 

Rælingen kommune: https://www.ralingen.kommune.no/koronavirus-testing-smitte-vaksinering-regler.6280236-470716.html 

Lørenskog kommune: https://www.lorenskog.kommune.no/siste-nytt/timebestilling-av-koronatest.115063.aspx 

Informasjon om dette og andre koronarelaterte saker finner du oversatt til flere språk her.