Hvem mener du fortjener Lørenskogs nye miljø- og bærekraftspris?

Kjenner du noen i Lørenskog som gjør en ekstra innsats for miljøet? Kanskje er det et lag, en forening, en bedrift eller en venn som tar gode grønne valg? Lørenskog kommune ønsker å belønne noen som bidrar litt ekstra for at vi skal ha en bærekraftig utvikling, og vi trenger din hjelp til å finne en verdig vinner. Prisen er på 50 000 kroner. Foreslå din kandidat til Lørenskogs miljø- og bærekraftspris innen 15. november.

Første gang prisen deles ut 

Miljøprisen 2020 - Klikk for stort bilde Kommunestyret har vedtatt at Lørenskog kommune skal dele ut en miljø- og bærekraftspris. Prisen deles ut årlig, og første gang blir i år. Formålet med prisen er å oppmuntre til og belønne innsats for bærekraftig utvikling i Lørenskog.  

Prisvinneren mottar et diplom signert av ordføreren, i tillegg til en pengesum på 50 000 kr. Vinneren velges av en jury, som består av politikere i klima-, økologi, og samferdselsutvalget.  

Skal motivere til mer miljøvennlig handling 

Lørenskog kommune gjør en rekke tiltak for å bli mer bærekraftig. Kommunen har som målsetning å være klimanøytralt drevet innen 2030. Bygg skal være i miljøvennlige materialer og ha lang levetid. Kommunen legger også til rette for at folk i større grad skal komme seg fram på en miljøvennlig måte. Sykkelhotellene ved bussterminalen og Lørenskog stasjon er eksempler på dette.  

-Vi håper at denne prisen vil motivere folk til å huske at vi er en del av naturen, og at den kan være med på å skape en grønnere fremtid, både for kommunen vår og resten av verden. Vi skal tenke globalt, men handle lokalt, forteller Lørenskogs fagsjef for plan og miljø Kari Westgaard Berg. 

Send inn ditt forslag til kandidat 

Alle kan foreslå kandidater. Du kan foreslå enkeltpersoner, organisasjoner, lag, foreninger, virksomheter eller andre som har jobbet med bærekraftig utvikling. De som foreslås må bo eller holde til i Lørenskog. 

Send forslag til Kari Westgaard Berg kwe@lorenskog.kommune.no og merk e-posten med «Miljø- og bærekraftspris». Det er viktig at du som sender forslag skriver ditt eget navn og en begrunnelse for at nettopp din kandidat bør vinne prisen. Frist for å sende inn forslag er 15. november 2020.