Ikke kast søppel i do, husk dovett!

Klikk for stort bildeI en allerede krevende situasjon er driftsstopp i kloakken utfordrende for en allerede hektisk hverdag i driftsavdelingene for vann- og avløp landet over.

Derfor ber de som jobber med avløpsvannet om litt hjelp på veien. De hadde satt stor pris på om alle også var ekstra oppmerksomme på hva som puttes i do og oppvaskkummer i disse hjemmekontor-dager.

Trussel  utsatt infrastruktur og miljø

Q-tips, våtservietter, filler og annet søppel, som havner i do, er et stort problem til vanlig, og er den desidert største årsaken til pumpestopp.

Under dagens spesielle omstendigheter så registreres det nå en betydelig økning av dette og annet søppel inn til pumpestasjoner og renseanlegg. 

Kun tre ting skal i do

Dette gir avløpsanleggene store ekstrakostnader og mye merarbeid fordi søppelet pakker seg sammen, og stopper pumpene.

Kommunenes jobb er å holde avløpsanleggene i gang og sørge for sikker håndtering av avløpsvannet, og så må kommunens innbyggere sørge for å kaste søppel i søppelbøtta, og fett og matrester i organisk avfall.

Sammen skal vi løse også denne utfordringen. For budskapet er enkelt: Bæsj, tiss og dopapir er det eneste som skal i do. Se nettstedet Doguiden.no for mer informasjon.