Informasjon om tilfelle av hjernehinnebetennelse - Oppdatert informasjon

colourbox.com - Klikk for stort bildecolourbox.com

Oppdatert informasjon om tilfellet med hjernehinnebetennelsen: 

Ny mulighet for vaksinering mot hjernehinnebetennelse fredag 19.mai kl. 10.00
 

Dette er vaksinering for de som kan ha hatt kontakt med smittekilden. De som er vaksinert tidligere skal ikke ha ny vaksine.

Vaksineringen foregår på vaksinasjonskontoret på Rælingen rådhus  (Bjørnholthagan 6, Fjerdingby).

Tid: fredag 19.mai kl. 10.00 

Hvis du ikke har fått antibiotikabehandling kan du få dette samtidig med vaksinen 

Russ som har fått antibiotikabehandling vil bli kontaktet og informert om muligheten for vaksine.

Se Skedsmo kommunes hjemmesider for mer informasjon. 

Oppdatert informasjon om tilfellet med hjernehinnebetennelsen: 

Hjernehinnebetennelse - Vaksinasjon av nærkontakter

 

Det vil tilbys vaksinering og eventuelt forebyggende behandling til de som har vært i kontakt med de aktuelle russebussene fra og med lørdag 6.mai ved Helsestasjon for ungdom på Romerike helsebygg tirsdag 16.mai kl 16.30-19.00. Ber om at russ som har vært i kontakt med russebussene Club House fra Lørenskog, Castle Club fra Skedsmo og Manhatten fra Sørumsand møter opp for forebyggende behandling.
Se også Skedsmo kommunes hjemmesider for oppdatert informasjon.

 

En russ fra Ullensaker er smittet med hjernehinnebetennelse. Den smittede har siste uken «rullet» med tre russebusser. Dersom du har vært på en av disse bussene de siste 10 dager, ber kommuneoverlegen i Lørenskog at du tar kontakt med nærmeste legevakt for forebyggende behandling.

De tre aktuelle russebussene er:

  • Club House fra Lørenskog
  • Castle Club fra Skedsmo
  • Manhatten fra Sørumsand

Den smittede har arbeidet i en barnehage i Skedsmo kommune. Alle foreldre til barn og alt personalet ved barnehagen er allerede informert per telefon om situasjonen og tilbys forebyggende antibiotikabehandling av kommuneoverlegen i Skedsmo.

Dersom noen opplever feber og dårlig almenntilstand, oppfordrer kommuneoverlegen befolkningen til å ta kontakt med fastlege/legevakt. 

Vi oppfordrer russen til å ikke utsette seg unødvendig for hard festing med lite nattesøvn og stort alkoholinntak. Dette svekker kroppens immunforsvar. Man bør heller ikke drikke av samme flaske.

Bakterietypen bak smitten er funnet

Bakterietypen som forårsaket smittsom hjernehinnebetennelse i helgen, er nå funnet (serotype Y). De som kan ha vært i kontakt med smittekilden, vil bli tilbudt vaksine i tillegg til antibiotikabehandling.

Vaksinen som brukes i dag, dekker denne bakterien. De som allerede har vært på en legevakt og fått behandling, vil bli oppringt og tilbys gratis vaksine.

Russ som er vaksinert, må fortsatt ha forebyggende antibiotikabehandling. Det er aldri for sent å få denne behandlingen. Russ som har vært med på de tre bussene (Club House, Castle Club, Manhattan) de siste ti dagene, bes fortsatt oppsøke lokal legevakt for å få forebyggende antibiotikabehandling. 

Kommuneoverlegene på Øvre og Nedre Romerike vil mandag morgen avholde et møte for å klargjøre hvor og når vaksinering vil finne sted. Videre informasjon vil bli gitt når dette er klart. 

Beslutningen om vaksine er tatt i samråd med Nasjonalt folkehelseinstitutt.

Fant du det du lette etter?