Nå kan alle mellom 18 - 24 og 40 - 44 år bestille vaksinetime!

 

Nå kan du som er 18-24 år og 40-44 år bestille vaksinetime for sommeren - Klikk for stort bildeStatus for vaksineringen i Lørenskog – oppdatert 14 . juni 2021

Denne uka setter Lørenskog kommune 3386 vaksinedoser. Nesten 2500 doser gis som førstegangsdoser.

Innbyggere mellom 18 – 24 år og 40 – 44 år kan få vaksine allerede fra 16. juni

Vi har hatt raskere fremgang i gruppe 9 enn forventet. Personer i gruppe 10 ( 18 – 24 år og 40 – 44 år) kan derfor allerede nå bestille time til vaksinering ved å benytte denne lenken. Du får velge mellom ledige timer i hele juli. Første mulige vaksinedag er på onsdag 16. juni. Du får automatisk time til andre dose 12 uker etter første dose. Det er lagt på et filter som gjør at kun personer som logger seg inn med Bank-ID og er i den riktige aldersgruppen vil få mulighet til å bestille time.

Hvis du er eldre enn 44 år men av ulike grunner ikke har fått time til første dose enda, vil du også kunne bestille time via lenken over.

Du som er mellom 25 - 39 år vil etter planen få mulighet til å bestille vaksinetimer i første halvdel av juli, men vi vil kalle inn personer i denne gruppa via SMS når restplasser blir tilgjengelige (se under).

Har du gjennomgått koronasykdom skal du bare ha en dose

Hvis du har hatt koronasykdom trenger du bare en vaksinedose. Det er ikke mulig å bestille time til vaksinering digitalt hvis du har hatt koronasykdom. Ring oss på telefon 67 49 50 37 (hverdager 10:00 - 15:00) for å bestille timen din. Du anses som fullvaksinert etter en dose.

Restplasser i sommer

Siden det er noe usikkerhet knyttet til vaksineleveransene, vil vi åpne for flere vaksinetimer etter hvert som vi får vite de nøyaktige antallet vaksiner utover sommeren. Vi får beskjed en uke i forveien hvor mange vaksiner vi får. Hvis vi får flere vaksiner enn oppsatte timer, vil disse fortløpende tilbys til personer mellom 25 – 39 år via SMS. 

Endring av intervall før dose 2 - tilbake til 12 uker

Kommunene i Norge er bedt om å gå tilbake til 12 ukers intervall mellom dose 1 og 2. Dette er fordi Norge vil få reduserte leveranser av Pfizer-vaksine i tiden fremover. Vi har derfor ikke anledning å endre til 9 ukers intervall for de som fikk første dose i uke 19 - 23. De som har fått time til andre dose 9 uker etter første dose vil få tildelt ny time med nytt intervall.

Vi beklager dette til de det gjelder.

Vaksiner i ukene fremover

Neste uke (uke 25) har vi planlagt å sette 4024 vaksinedoser. I overkant av 2500 av dosene vil gis som førstegangsdoser.

Ca 41 % av personer med folkeregistrert adresse i Lørenskog har nå fått minst en vaksinedose. Ca 26 % av innbyggerne er registrert som fullvaksinert.