Noen koronalettelser i Lørenskog kommune

Klikk for stort bildeOrdfører Ragnhild BergheimFormannskapet vedtok lokale koronatiltak for Lørenskog kommune i kveld, onsdag 17. februar. De fleste tiltakene videreføres, men kjøpesentre kan holde åpent og skjenkesteder kan servere alkohol til gjester som spiser mat. 

Nasjonale helsemyndigheter har vedtatt å avslutte de statlige koronatiltak som gjaldt for enkelte kommuner på Østlandet. Fordi det har vært et høyt smittetrykk over lang tid i Lørenskog og fordi antall smittede har variert fra 3 til 16 de siste dagene, er det fortsatt behov for lokale tiltak. Nå gjelder den lokale forskriften og de nasjonale retningslinjene.

Ny lokal forskrift gjelder fra torsdag 18. februar.

Dette er de viktigste endringene: 

 • Alle treningssentre kan ha åpent for kommunens egne innbyggere. Treningssentrene kan også ha gruppetreninger.
 • Kjøpesentrene kan ha åpent.
 • Skjenkesteder kan servere alkohol til de som spiser mat.
  • Skjenkestopp ved midnatt, ikke slippe inn gjester etter klokken 22.00.
  • Minst 1 meters avstand mellom gjester utenfor samme husstand.
  • Sitteplasser for alle gjester, kun bordservering av alkohol.
  • Det skal registreres kontaktopplysninger til de gjestene som samtykker til det.

— Smittetrykket i regionen og i Lørenskog tillater oss å lette litt på tiltakene. Jeg er glad for at vi kan åpne opp noe, sier ordfører Ragnhild Bergheim.
For vårt lokale næringsliv er det viktig at vi nå kan gjenåpne kjøpesentrene. Vi vet at det er mange som nå ser fram til at de kan trene på treningssenteret og gå på gruppetimer.

Det er fortsatt ikke tillatt å arrangere eller delta på sammenkomster i private hjem/hytter med flere enn 10 personer til stede, men formannskapet vedtok at man fjerner dette forbudet utendørs – slik at barn og unge kan møtes i litt større grupper i vinterferien.

— Det er viktig å huske at antall smittede har variert veldig de siste dagene, følger ordføreren opp. Jeg vil derfor be Lørenskauingene om at de fortsetter å følge smittevernreglene - begrens hvor mange du treffer, hold avstand og bruk munnbind.

Her kan du lese den lokale forskriften som gjelder fra torsdag 18. februar 2021. (PDF, 21 kB)