Nordliveien holdes stengt fram til lørdag 25. juli

Isachsen Anlegg har funnet udetonert sprengstoff i Nordliveien som stammer fra en ombygging av veien på slutten av 1980-tallet. Vi har satt i verk ekstra sikkerhetstiltak for å sørge for at det skal være trygt for arbeiderne å jobbe på anlegget og trygt for folk å ferdes i området.

Hundeførere fra eksplosivhund.no har søkt gjennom området. - Klikk for stort bildeHundeførere fra eksplosivhund.no har søkt gjennom området. Jan Petter Skedsmo, Isachsen Anlegg Blant annet har vi gått over området med spesialtrente hunder som søkte etter udetonert sprengstoff. Mens arbeidene med å renske fjellet i området pågår kommer vi som en ekstra sikkerhet til å ha vakt langs gangveien som stopper arbeidene når gående og syklende passerer.

For å bli ferdig med de planlagte arbeidene, må vi som følge av dette stenge Nordliveien én uke ekstra, fram til lørdag 25. juli.

I dag har vi gode sikkerhetsrutiner

– Det er ikke uvanlig at man finner udetonert sprengstoff i forbindelse med anleggsarbeider, forteller prosjektleder Geir Liengen.
– Dette ligger da igjen etter anleggsarbeider langt tilbake i tid. I dag har vi gode rutiner for å sikre at det ikke ligger igjen udetonert sprengstoff etter oss, forteller Liengen.

– Jeg vil påpeke at det skal mye til for at dette går av, og det var aldri noen fare for at det skulle skje her. For at ladningen skal detoneres, må det enten kraftig slag, kraftig støt eller høy varme til, avslutter prosjektlederen. 

Informasjon om prosjektet

Du kan lese mer om prosjektet på prosjektets nettside.
Vi legger også ut informasjon på Godt naboskap – Lørenskog sentrum