Over 100 deltakere på den første møteplass for det lokale næringslivet

Klikk for stort bildeOver 100 deltakere fra det lokale næringslivet, lokalpolitikken og administrasjonen i  kommunen deltok da Lørenskog kommune arrangerte - møteplass for det lokale næringslivet – for første gang torsdag 6. juni. Tema for samlingen var: Hvordan kan næringsliv og kommune spille hverandre gode? Gjesteforedragsholder var Anita Krohn Traaseth - næringslivsleder, forfatter, spaltist i Aftenposten og inntil nylig direktør i Innovasjon Norge delte av sine mange erfaringer innenfor dette temaet.

Etter at ordfører Ragnhild Bergheim hadde ønsket velkommen presenterte næringssjef i Lørenskog kommune, Camilla Håltem, en presentasjon av den nylige vedtatte Næringsplanen med de seks prioriterte satsingsområder for næringsutvikling i Lørenskog.

Før Anita Krohn Traaseth entret scenen presenterte Lørenskog næringsråd sine visjoner og mål.

Klikk for stort bildeAnita Krohn Traaset var imponert over det arbeidet som er igangsatt med næringsplanen og det viktige samspillet mellom lokalt næringsliv og kommunen. Hun hadde følgende tips til de fremmøtte for hvordan skape lokal vekst og et robust lokalt næringsliv:

  • Gjør næringsplanen kjent i kommunen (eksternt og internt)
  • Skap en tverrpolitisk interesse for å fremsnakke eget næringsliv
  • Velg ut pilotprosjekter for samarbeid
  • Bygg et sterkt lokalt  næringsråd/næringsforening
  • Tør å vise begeistring selv om prosjekter er risikofylte og krevende!
  • Skap en kultur hvor det er lov å gjøre feil (Offentleglova må ikke hemme utvikling!)
Fant du det du lette etter?