Skolecasten lokket kunnskapsministeren til Benterud skole

Benterud skole har en egen podcast som heter Skolecasten Lørenskog og rektor Michael Kalvatn mente den burde ha besøk av kunnskapsminister Guri Melby. Hun takket raskt ja, men på grunn av smittesituasjonen ble besøket utsatt fire ganger.  Onsdag 16. juni kom hun. 

Kunnskapsminister ble tatt godt imot av rektor Michael Kalvatn og ordfører Ragnhild Bergheim onsdagsmorgen. Sola skinte ikke, men derimot strålte de fire 1. klassingene som tok imot ståtstråden. De hadde en rose hver de gjerne skulle ha gitt, men fikk den med hjem som et godt minne. 

Første stopp på programmet var biblioteket hvor de spilte inn en episode av skolecasten. Sammen med Guri, deltok også lederne for elevrådet Marie Aune og Nora With Larsen og Lørenskogs skolesjef Camilla S. Mathiassen. Tema var "skole under korona", hva vi kan ta med videre og hva vi ser fram til. Du kan høre podcasten her.

I Lørenskog kommune skal alle skoler være grønn flagg-sertifisert og ha skolehage i gangavstand. Marie og Nora fulgte kunnskapsministeren til deres skolehage, og det var lett å se at den skapte begeistring hos ministeren og alle andre som fulgte med. Klasse 3B hadde en økt i skolehagen og tok imot henne på tre ulike poster. Guri tok seg tid til å prate med elevene og høre hva de jobbet med. På siste post plantet hun en sjelden flott plante – en amarant som stammer 7000 år tilbake i tid fra Mexico.

Helt til slutt, ventet hele elevrådet på henne og de fikk en hyggelig prat sammen om stort og smått og ikke minst ferieplaner.  

- Dette var utrolig hyggelig! Endelig fikk vi det til. Det var så kjekt at hun snakket med og hørte på elevene. Og hvem vet – kanskje enda flere får med seg Benterud skoles Skolecast nå som kunnskapsministeren var gjest, sier en stort smilende rektor Kalvatn.