Status for vaksineringen i Lørenskog

Klikk for stort bildeOppsving i vaksineleveransene

Påskeuken ga Lørenskog kommune en skikkelig oppsving i vaksineleveransene med hele 1776 vaksinedoser. Det betydde en god dobling fra uka før. I påskeuka kunne vi for første gang tilby innbyggere i alderen 65 – 74 år og personer med særlig høy medisinsk risiko for å få alvorlig sykdom av koronaviruset, tilbud om vaksiner. Dette fortsetter vi med også de neste ukene.

De neste ukene er det ventet et høyere antall vaksinedoser - 1170 doser denne uken og 1388 doser i uke 15. Disse vil i hovedsak gå som første dose til innbyggere i risikogruppe 4. I løpet av siste halvdel av april forventer vi å starte med innbyggere i alderen 55 – 64 år med underliggende sykdommer. FHI planlegger at vaksineleveransene skal fortsette på dette nivået i april og så øke fra mai. I midten av april forventer vi også at det skal avgjøres hvordan vaksineringen med vaksinetypen AstraZeneca skal fortsette.

Bestill gjerne vaksinetime digitalt

På noen uker har vi nå doblet vaksineleveransene til kommunen. Vi får beskjed om størrelsen på leveransene omtrent en uke før vaksinene skal settes. Med større vaksineleveranser krever det mer arbeid å sikre at innbyggere får tilbud om vaksine i riktig prioriterte rekkefølge.

Hjelp oss å bidra til effektiv vaksinering ved å benytte deg av bestillingslenken du får på SMS. Jo flere som kan bestille vaksinetime digitalt, jo enklere blir det å komme i kontakt med oss på telefon, for de som virkelig trenger å snakke med oss på vaksinetelefonen.

Etter uke 13 hadde Lørenskog kommune gitt 7531 doser totalt. 1525 innbyggere og 264 helsepersonell er fullvaksinert.

Her finner du mer informasjon om hvordan koronavaksineringen foregår i Lørenskog.