Status for vaksineringen i Lørenskog

Denne uken får vi ca. 2 000 vaksinedoser til Lørenskog kommune. Halvparten av disse vil bli gitt til personer som skal få sin første vaksinedose, og halvparten av vaksinene vil bli gitt til personer som nå blir fullvaksinert.

Vi vaksinerer nå de som er 45 - 54 år med underliggende sykdommer.

Vi vaksinerer nå: 45 - 54 år med underliggende sykdom - Klikk for stort bildeAstraZeneca-vaksinerte får andre dose med en annen vaksinetype

FHI har nå besluttet at personer som har fått sin første dose med AstraZeneca-vaksinen vil få tilbud om sin andre dose med enten Moderna eller Pfizer-vaksinen. De fleste skal benytte den opprinnelige vaksinetimen som du fikk ved bestillingen i vinter. Når tidspunktet for andre dose nærmer seg vil du få nærmere beskjed fra kommunen om hvilken type du blir tilbudt. FHI mener denne løsningen er et godt vaksinetilbud, og har utarbeidet mer informasjon til alle det gjelder. Vi sender også ut informasjonsbrevet via en lenke på sms til alle som har fått AstraZeneca-vaksinen i Lørenskog.

Mange vil bli vaksinert i sommerferien

Vi forventer mange flere vaksiner til Lørenskog i juni, juli og august. Vaksinesenteret bemanner opp slik at vi kan sette tre ganger så mange vaksiner som vi gjør i dag, etter anbefaling fra FHI. Mange i Lørenskog vil derfor få tilbud om første og/eller andre vaksinedose mens de har ferie. Vi håper at mange av dere likevel har anledning til å bli vaksinert når dere får tilbud om det.

Høy vaksinedekning blant de eldste innbyggerne i Lørenskog

Svært mange av de eldste innbyggerne i kommunen har nå fått en eller flere doser. 91,5 % er vaksinert i aldersgruppen over 85 år , hele 96,8 % er vaksinert i aldersgruppen 75 – 84 år, og 87,9 % i aldersgruppen mellom 65 – 74 år har fått minst en vaksinedose. Hvis man av helsemessige eller praktiske grunner ikke fikk tatt vaksinen da kommunen vaksinerte i din gruppe, kan du ta kontakt med vaksinetelefonen på tlf 67 49 50 37.

Pr. 29. april er dette status for vaksinering av gruppe 5 og 6:

Status for vaksinering av risikogrupper
Gruppe Vaksinert Ikke vaksinert Totalt
Gruppe 5: Alder 55 - 64 år med moderat risiko 1145 342 1487
Gruppe 6: Alder 45 - 54 år med moderat risiko 556 571 1127
 

Neste uke venter vi ca 1 578 vaksiner. Også denne uken vil halvparten gis som første dose til nye innbyggere, og halvparten av dosene vil bidra til at flere i Lørenskog blir fullvaksinert.

Etter uke 16 har Lørenskog kommune gitt 11 520 vaksiner. 2 059 innbyggere og 266 helsepersonell er nå fullvaksinert.

Her kan du lese all informasjon om vaksinering i Lørenskog.