Strengere smitteverntiltak vedtas onsdag 3. mars

Vi har økende smitte Oslo-regionen. Stadig flere av de positive prøvene viser muterte virusvarianter som sprer seg raskere enn tidligere varianter. Det gjør at vi nå dessverre må stramme inn på smitteverntiltakene igjen, i tråd med anbefalingene til nasjonale helsemyndigheter.

- Dette er utrolig leit. Jeg vet at mange var veldig glade for at vi for et par uker siden kunne åpne opp. Dessverre ser vi at den engelske virusvarianten har fått fotfeste også i Lørenskog. Derfor må vi stramme inn igjen, sier ordfører Ragnhild Bergheim.

På formiddagen onsdag 3. mars skal formannskapet behandle lokal forskrift mot smitte og spredning av korona i Lørenskog. Tiltakene som kommunedirektøren vil legge frem for formannskapet vil være i tråd med tiltakene Oslo kommune varslet på sin pressekonferanse søndag 28. februar. Så snart forslaget til forskrift er klart vil vi publisere det her, på våre nettsider.

Rødt nivå på videregående skoler og voksenopplæringen
På grunn av smittesituasjonen i kommunen og regionen er det fra i dag, søndag 28. februar, fattet vedtak om rødt tiltaksnivå i videregående skoler og i voksenopplæringen.