Tilbud om energirådgivning til våre innbyggere

For å bistå våre innbyggere med gode tiltak for å spare energi og sanert oljetanken innen 1. januar 2020, gjennomfører vi en energikampanje fra 23. september til 9. oktober.

Halve boligmassen i Norge er hus fra 70-tallet og tidligere, og mange hus trenger oppgradering for å bli mer energieffektive. Mange boligeiere kan spare både kostnader og få mer effektiv oppvarming av huset ved å gjennomføre energitiltak på boligen.

Klikk for stort bildeKari Westgaard Berg og Lone SkjønhaugGratis energirådgivning

Lørenskog kommune har et samarbeid med Energiportalen.no og tilbyr med bistand fra dem: 

  • gratis energianalyse av boligen din i kommunens energiportal
  • gratis samtale med energirådgiver om boligen, eventuell oljetanksanering og ny varmeløsning, tiltak og støtteordninger, på ENØK-telefon 466 26 000
  • gratis hjemmebesøk av energirådgiver til de første som ringer inn

- Lørenskog kommune har en ambisjon om å bli mer energieffektiv. Da har vi også en forpliktelse til å bidra til at våre innbyggere kan få på plass gode energitiltak, samt å spare kostnader. Derfor tilbyr vi energirådgivning til våre innbyggere, sier Kari Westgaard Berg, fagsjef plan og miljø.

Det er i hovedsak boligeiere av småhus, rekkehus og eneboliger dette er relevant for. Når det gjelder leilighetsbygg anbefaler vi at styret tar kontakt.

Oljetank

Det er vel 700 boliger i Lørenskog som fremdeles har oljetank som varmekilde. Fra og med 1. januar 2020 vil det ikke være mulig å få kjøpt mineralolje til disse. Vi anbefaler boligeierne å få sanert og fjernet oljetanken så snart som mulig for å sikre seg mot lekkasje og forurensningskostnader.

- Boligeiere som har oljetank kan søke støtte fra ENOVA til sanering av oljetank. Støtten kan søkes etter gjennomføring og innen 31.12.2019. Det har derfor vært viktig for oss å gjennomføre denne kampanjen nå på høsten, slik at de siste også kan få økonomisk bistand, sier Lone Skjønhaug, avdelingsleder for kommunalteknikk.

Energirådgiveren vil også kunne gi anbefalinger til hvilke varmekilder som vil være riktige og lønnsomme for nettopp ditt hus.

I løpet av kommende uke vil alle boliger i Lørenskog kommune få en brosjyre i postkassen om hva de kan få hjelp til (PDF, 995 kB). Gjør gjerne en nabo eller to oppmerksom på kampanjen som går. Da får kanskje flere nyte godt av den.