Trygg skolevei forbi byggeplassen

Barn å byggeplassopplæring - Klikk for stort bildeBarn å byggeplassopplæring Lørenskog kommune Det å passere en stor anleggsplass til og fra skolen kan være litt skummelt, spesielt for de yngste skolebarna. Derfor inviterte Lørenskog kommune og utbyggerne på Skårer syd forrige uke første og andreklassingene på Benterud og Finstad skole til en bli-kjent-dag med grilling og informasjon om hva som skjer på en anleggsplass, og hvordan utbyggere og barn i fellesskap kan gjøre skoleveien trygg.

- Barnas sikkerhet er utbygger og vårt ansvar, og derfor har vi lyst til å invitere barna til å se hva vi jobber med og hva vi sammen kan gjøre for en trygg skolevei sier, Mathias Vilbrandt prosjektleder og initiativtaker til bli-kjent-dagen.

Et nytt ord barna lærte i løpet av dagen var; blindsone. En etter en fikk skolebarna ta plass i både gravemaskin og lastebil for selv å se hvor vanskelig det var å se klassekameratene som sto i blindsonen bak maskinen. Skolebarna også et det er viktig å holde god avstand til maskinene på byggeplassen og ha blikk-kontakt og gjerne vinke til de som kjører maskinene, da vet barna at de er sett. – Å ha på deg refleksvest på skoleveien er også lurt da er barna ekstra synlige ikke bare for de som jobber på anleggsplassen, men for alle trafikanter, forklarer Mathias Vilbrandt. Prosjektlederen ønsker også å takke de ulike utbyggerne for at de stilte opp med både maskiner og ansatte noe som bidro til å gjøre opplæringen realistisk og ekte.

Både elever, lærere og utbyggere var enige om at dagen var en suksess og at dette bør være obligatorisk når nye områder nær skoler skal bygges ut.

Fant du det du lette etter?