Vannskader for en kvart milliard i sommerferien

stoppekran - Klikk for stort bildestoppekran Skru igjen stoppekranen før du drar på ferie, og du kan spare deg for utgifter og ubehag. - Sommeren er høysesong for vannskader, og en stengt stoppekran er den beste forebyggelsen.

 

En analyse gjort av Tryg Forsikring viser at norske forsikringsselskap betalte ut nesten 246 millioner kroner i erstatninger for vannskader i juni, juli og august i fjor.

 

- Vi tenker ofte at disse skadene skjer om vinteren i forbindelse med frost, men faktisk oppstår 25 prosent av vannskadene i månedene der de fleste av oss har sommerferie.

 

Elde og slitasje er de vanligste årsakene til vannskadene.

 

- Det er ikke lett å se hva som foregår inne i veggene og bedømme rørenes tilstand, men det er svært kjedelig å måtte avbryte ferien eller komme hjem fra ferie til et hus hvor vannet har fått renne i et par uker, og omfanget kan bli svært omfattende.

 

Løsningen er enkel, steng hovedstoppekranen før du reiser. - Det er en enkel jobb som kan spare deg for mye bry, og burde være like naturlig som å låse døren.

 

I tilfelle noen må ta seg inn i huset for å stenge kranen anbefales det å merke tydelig hvor hovedstoppekranen befinner seg. Alle medlemmer av husstanden bør vite hvordan kranen stenges.

Fant du det du lette etter?