Varaordføreren ønsker alle en riktig god sommerferie - med både solkrem og håndsprit i bagasjen

Nå er sommeren her for fullt. Gradestokken strekker seg mot 30 grader. Parkene og badevannene i kommunen samler mange barn, ungdom og familier som nyter sol og ferie sammen med venner og familie.

Varaordfører Ernst-Modest Herdieckerhoff ser utover Rådhusparken, hvor det er mange som nyter sola.  Klikk for stort bildeVaraordfører i rådhusparken Lørenskog kommune  

- Det er hyggelig å se at så mange er ute og bruker parken. Men samtidig er jeg litt urolig for at folk glemmer seg og ikke tenker på smittevernreglene, sier Ernst-Modest Herdieckerhoff som for tiden fungerer som ordfører. Ragnhild Bergheim har tatt en velfortjent sommerferie. 

De siste 14 dagene har vi hatt en økning i antall som har testet positivt for covid-19.  

- For meg er det en viktig påminnelse om at smittefaren ikke er over, sier varaordføreren. Men jeg er trygg på at smitteoppsporerne finner frem til alle som har vært nærkontakter. De gjør en kjempejobb.  

Nærkontakter skal enten testes eller så blir de satt i karantene. Oppfølgingen av disse er svært viktig for å hindre videre spredning. På en hektisk dag, tester vi opp mot 150 personer på testsjonen på Skårer gård.   

- Utstrakt smittesporing er en tid- og ressurskrevende oppgave. I forbindelse med det lokale utbruddet må vi utvide smittesporingsaktiviteten med kvalifisert helsepersonell. Det betyr at  enkelte helsetjenester vil reduseres, poengterer varaordføreren.  
 
Det vil blant annet bli noe lengre ventetid på fysioterapi og ergoterapitjenester, redusert kapasitet på helsestasjonen, i skolehelsetjenesten og på forebyggende psykisk helse.   

Varaordføreren har også noen oppfordringer til alle som skal ut i ferien:   

- Jeg ønsker alle en riktig god sommer og håper alle får noen fine uker, selv om årets sommerferie kanskje ikke blir helt som du planla. Følg smittevernreglene, og pakk både solkrem og håndsprit i strandbaggen denne sommeren. Hvis du også holder litt ekstra avstand i sommer så har du gjort det du kan for å unngå smittespredning, avslutter fungerende ordfører Ernst-Modest Herdieckerhoff.  

Husk – koronaviruset tar ikke sommerferie.