Velkommen tilbake elever fra 5. til 10. trinn.

Endelig kan alle elever i Lørenskogskolen komme tilbake. Mandag 11. mai starter elevene på 10. trinn og tirsdag 12. mai starter resten av elevene, 5.-7. på barnetrinnet og 8.-9. på ungdomstrinnet. 

Skolesjef Camilla Sandstrøm Mathiassen stråler fra øre til øre.   Klikk for stort bildeBildet ble tatt på Hammer skole før korona. Lørenskog kommune
– Jeg er veldig glad nå. Glad for at alle elever kan få komme tilbake til skolen. Og så er jeg stolt av og må få berømme skolenes ledelse og ansatte. De har fra dag én jobbet med det målet om å raskt få de andre trinnene tilbake, når myndighetene åpnet opp for det, forteller skolesjefen.  

Litt kortere og inne og ute 

Skoledagene blir litt annerledes i tiden fremover enn hvordan de er til vanlig. For å ivareta smittevernet, blir det 4,5 timer daglig i barnetrinnet for alle elever. Undervisningen vil variere mellom å foregå inne, ute og via digitale hjelpemidler hjemme. På ungdomstrinnet vil det daglige timeantallet variere, men alle skal ha ca. 20 timer i uka.  

Skolesjefen forteller at elevene er i faste grupper, med faste ansatte på alle skoler.  
– De fleste klasser deles, noe som betyr at elevene kan møte andre voksne enn det de til vanlig møter. Men på noen få skoler vil det være mulig at de er i de helt vanlige klassene.  

 

Smittevern 

En forutsetning for at alle elevene kan komme tilbake til skolen, er at de kan holde én meters avstand til hverandre. For å få til dette må vi ta i bruk skolenes mange klasserom, fellesrom og andre rom. Vi må også legge opp dagene slik at det er tid til håndvask og andre hygienetiltak.   

–  Vi har god dialog med renholderne på skolene. De er helt avgjørende for at skolehverdagen skal gå opp. Slik situasjonen er, må alle sammen ta ansvar. Men det tror jeg alle synes er helt greit, så lenge elever og ansatte igjen får komme tilbake, sier en glad skolesjef.  

Tusen takk 

- Vil vil takke elever og foreldre for tålmodigheten de har vist gjennom mange uker. Nå ser vi fram til oppstart av alle trinn i skolene, sier Camilla Sandstrøm Mathiassen. 

Alle foreldre med barn i skolen, vil få mer detaljert informasjon fra sin skole.Klikk for stort bildeEn glad skolesjef Lørenskog kommune