Ord som gror - idèbank for barnehagene

Foto: Sissel Blandehoel

Velkommen til en idébank for Ord som gror - lek og lær
Kommunale retningslinjer for språkarbeid i barnehagene i Lørenskog kommune

Idébanken skal fungere som et supplement til «Ord som gror» permen. Målet vårt er at den skal være oppdatert til enhver tid.

Idébanken skal gi ansatte innsikt i hvordan man jobber systematisk med språk. Den skal gi informasjon om språkutvikling, flerspråklige barns språktilegnelse, foreldresamarbeid og metoder/verktøy for god språkstimulering.

Siden vil inneholde inspirasjon, idéer, faglige tips og råd om hvordan skape et godt språkmiljø for alle barn i barnehagen.

Vi ønsker at dette blir et nyttig verktøy i samarbeidet med de språkansvarlige i barnehagene.

Denne nettressursen er utarbeidet av migrasjonspedagogene og språkpedagogen i Ressursenhet for førskolebarn på PPK.

Lykke til med å skape et språkstimulerende miljø!

NYHETER

GOD PÅSKE

Klikk for stort bilde Pixabay

Påske (PDF, 407 kB) (Flere temaplakater ligger under Praktisk arbeid fanen)

Nettressurser og informasjon om korona på NAFOs hjemmeside.

NAFO har lagt ut informasjon om koronaviruset på flere språk som kan deles med foresatte. I tillegg har de samlet et utvalg nettressurser som elever kan jobbe med på egen hånd mens de er hjemme fra skolen.

Klikk for stort bildeHygieneplakat arabisk FHI og Helsedirektoratet

Praktisk arbeid - språkaktiviteter og materiell.

Under praktisk arbeid fanen vil du finne forslag til regler, sanger og aktiviteter som omhandler tema vår.

Håper at du blir inspirert!

Klikk for stort bilde Pixabay

Lene Myhren