Ord som gror - idèbank for barnehagene

Foto: Sissel Blandehoel

Velkommen til en idébank for Ord som gror - lek og lær
Kommunale retningslinjer for språkarbeid i barnehagene i Lørenskog kommune

Idébanken skal fungere som et supplement til «Ord som gror» permen. Målet vårt er at den skal være oppdatert til enhver tid.

Idébanken skal gi ansatte innsikt i hvordan man jobber systematisk med språk. Den skal gi informasjon om språkutvikling, flerspråklige barns språktilegnelse, foreldresamarbeid og metoder/verktøy for god språkstimulering.

Siden vil inneholde inspirasjon, idéer, faglige tips og råd om hvordan skape et godt språkmiljø for alle barn i barnehagen.

Vi ønsker at dette blir et nyttig verktøy i samarbeidet med de språkansvarlige i barnehagene.

Denne nettressursen er utarbeidet av migrasjonspedagogene og språkpedagogen i Ressursenhet for førskolebarn på PPK.

Lykke til med å skape et språkstimulerende miljø!

NYHETER

Tema Morsmål har laget et memoryspill med sommerord på flere språk.

Klikk for stort bilde temamorsmål.no Spillet er laget med tanke på at man kan synliggjøre flere språk i barnegruppa mens man spiller og har det gøy. Det er også fint å kunne dele det ut til flerspråklige foreldre.

Memoryspill på flere språk.

Praktisk arbeid - språkaktiviteter og materiell.

Under praktisk arbeid fanen vil du finne forslag til regler, sanger og aktiviteter.

Sjekk ut temaplakatene om sommer.

Håper at du blir inspirert!

Klikk for stort bilde Pixabay

Lene Myhren