Sommerskole 2023

Logo for sommerskole 2023 - Klikk for stort bilde

 
Sommerskolen i Lørenskog er et tilbud for alle elever i grunnskolen og som bor i Lørenskog. 

Alle kurs er gratis og knyttet til ulike fag fra skolens læreplanverk. I tillegg vil de fleste kursene ha daglig fysisk aktivitet.

De ansatte i sommerskolen er lærere og andre ansatte i skolen, studenter og andre med interesse for / erfaring fra arbeid med barn og unge. Felles mål for alle kurs er at elevene lærer noe nytt, har det gøy og opplever mestring og vennskap i et trygt og sosialt læringsmiljø.

1. - 4. trinn

Uke 27 og 28 (3. - 14. juli), Solheim skole

Mandag - fredag kl. 09.00 - 15.00

5. - 10. trinn

Uke 26 og 27 (26. juni - 7. juli), Kjenn skole. 
Noen av kursene foregår andre steder i kommunen, hele eller deler av kurset.

Mandag - fredag kl. 09.00 - 14.00

Påmelding 

Kurstilbudet

Her ser dere kurstilbudet vårt. Vi gjør vårt beste for at så mange som mulig skal få et kurstilbud de ønsker seg, og har som mål å kunne tilby minst et ukeskurs til alle som melder seg på. Velkommen til uker fylt med læring, felles opplevelser og nye vennskap!

Kurstilbud 1. - 4. trinn

Uke 27: 03. - 07. juli. Uke 28: 10. – 14. juli
Kurstilbud 1. - 4. trinn
Kursinnhold Kurssted / base

Det vil bli ulike sommeraktiviteter alle dager, og vi kommer til å være mye ute i nærområdet. I løpet av ukene vil vi ha fokus på å ha det gøy, lære noe nytt, oppleve mestring og skape vennskap i et trygt og sosialt læringsmiljø.

Gruppene vil bli delt inn etter alder og klassetrinn. Detaljert timeplan og informasjon vil bli sendt ut når eleven har fått plass på kurset.

Kurset tilbys: uke 27 og 28. Kurstilbudet er dessverre fullt for elever i 1-2. trinn

Solheim skole

Kurstilbud 5. - 10.trinn

Uke 26: 26. - 30. juni. Uke 27: 03. – 07. juli
Kurstilbud 5. - 10.trinn
Kursinnhold Kurssted / base Fagrelevans

Forskerspirene

På kurset lærer barna om naturvitenskapens spennende verden. De får utføre eksperimenter med ekte forskerutstyr og bruke kreativiteten til å løse morsomme oppgaver. Vi bruker nysgjerrigpermetoden og trener oss på å være forskere. Deltakerne får teste teori ut i praksis ved å forske og ha morsom fysisk aktivitet ute hver dag.

Kurset tilbys: uke 26, ved nok påmeldte deltakere.

Kjenn skole

Naturfag

Teknologi i praksis

Forskning i praksis

Murder mystery

Jobb med engelskferdighetene gjennom et praktisk og morsomt opplegg i sommer. Det vil være aktuelt å løse mysterier, knekke koder, lese og skape egne krimfortellinger. På dette kurset utforsker vi krimsjangeren og ulike mysterier, og trener på å skrive og snakke engelsk.

Kurset er avlyst på grunn av for få påmeldte

Kjenn skole Engelsk

Teknologi i praksis

Liker du å bygge ting? Synes du det er spennende å finne ut hvordan ting er satt sammen og hvordan de virker? Er du klar for å løse praktiske utfordringer? Da er dette kurset for deg. Vi skal konstruere en bro, bygge en bil som kjører på sol-energi, lage vår egen drage og fly den. Vi skal skyte opp raketter og prøve å ikke knuse for mange egg. Det vil også være fysisk aktivitet daglig.

Kurset tilbys: uke 26 og 27, ved nok påmeldte deltakere

Kjenn skole

Kunst og håndverk

Naturfag

Matematikk

Teknologi i praksis

Crossfit, helse og ernæring

På kurset vil elevene få innføring i hva Crossfit handler om, og gjennomføre morsom trening som er både lærerik og utfordrende. Deltakerne vil også lære om ernæring og lage noen spennende retter sammen. Gjør deg klar for en aktiv uke sammen med Lørenskog Crossfit. https://www.cfls.no/

Kurset er fullt og vi tar dessverre ikke imot flere påmeldte

Lørenskog Crossfit og Kjenn skole

Kroppsøving

Mat og helse

Naturfag

Folkehelse og livsmestring

Opplev sommeren i friluft!

Dette er kurset for deg som liker å være aktiv og utforske naturen! Vi padler kano, lager mat på stormkjøkken og benytter oss av de flotte turområdene rundt i Lørenskog. Vi vil også ha fokus på hva vi kan gjøre for å ta vare på naturen og miljøet. Kurset vil innebære fysisk aktivitet hver dag, og du vil også lære mer om kosthold og ernæring.

Kurset er fullt og vi tar dessverre ikke imot flere påmeldte

Kjenn skole
Losby / Mønevann

Kroppsøving

Naturfag

Samfunnsfag

Fysisk aktivitet

Friluftsliv

Bli med på sommerteater!

Har du en skuespiller i magen? Liker du å opptre og underholde? Eller kanskje du vil lære deg å skrive replikker og manus? Med fantasifulle teaterleker og morsomme impro-øvelser lager vi vår egen teaterforestilling, med egenskrevne replikker og scener. Det vil også være fysisk aktivitet daglig.

Kurset tilbys: uke 26 og 27, ved nok påmeldte deltakere.

Kjenn skole

Musikk

Norsk

Produksjon for scene

Sommerchef!

Har du lyst til å lære mer om mattradisjoner og matproduksjon?

På dette kurset skal vi lære mer om mat og lage enkle gode retter på ulike måter. Det vil være fokus på blant annet matsvinn og bærekraftig matproduksjon. Vi skal ha forskjellige konkurranser i løpet av uka. Kurset vil også ha noe fysisk aktivitet ute hver dag.

Kurset tilbys: uke 26 og 27. Kurset er fullbooket!

Kjenn skole

Mat og helse

Naturfag

Samfunnsfag

Kroppsøving

Fra landkrabbe til fisk – svømmekurs for NYBEGYNNERE

Målet for dette kurset er at barna skal bli tryggere i vann, og oppdage gleden i å beherske vannet som et fantastisk element å bevege seg i. På kurset vil de få en innføring i grunnleggende svømmeferdigheter, samt ha lek og moro i vannet. Alle svømmeinstruktørene har instruktør- og livredningskompetanse.

Dette er et halvdagskurs (kl. 09.00-11:30)

Kurset tilbys: uke 26 og 27

Kjenn svømmehall

Svømming

Kroppsøving

Fra landkrabbe til fisk – svømmekurs for LITT ØVET

Målet for dette kurset er at barna skal bli tryggere i vann, og oppdage gleden i å beherske vannet som et fantastisk element å bevege seg i. På kurset vil de få en innføring i grunnleggende svømmeferdigheter, samt ha lek og moro i vannet. Alle svømmeinstruktørene har instruktør- og livredningskompetanse.

Dette er et halvdagskurs (Kl. 12.00 – 14:30)

Kurset tilbys: uke 26 og 27

Kjenn svømmehall

Svømming

Kroppsøving

Informasjon om oppmøte

Det er obligatorisk oppmøte hver dag hele kursuken. Elever som ikke møter første kursdag mister plassen sin (med mindre du kontakter sommerskolen og gjør en avtale).

Mer detaljert informasjon og sted for oppmøte får dere fra lærerne på kurset eleven har fått plass på. Denne informasjonen sendes til foresatte på e-post/telefon igjennom vår påmelding og kommunikasjonsportal.

Eleven må hver dag ha med to matpakker, drikke, klær etter værforhold og det utstyret som de får beskjed om fra kursleder. Alle elever må selv kunne møte på oppgitt kurssted. Hvis det er nødvendig å hente / levere eleven må de foresatte gjøre dette.  

Inndeling i kursgrupper

Kursgruppene blir satt sammen av elever fra forskjellige skoler i grupper basert på alder. Dere melder eleven på det klassetrinnet hen tilhører i skoleåret 2022-2023. En lærer og en assistent har ansvaret for hver kursgruppe. Størrelsen på gruppene er på mellom 15 - 25 elever.

Behov for tilrettelegging? 

I sommerskolen er vi opptatt av at alle elever skal ha mulighet til å delta. Noen barn og unge har behov for tilrettelegging eller støtte. For noen kan ekstra oppfølging, fysiske tilpasninger eller det å møte en kjent og trygg voksen på første kursdag være nødvendig for å få en god opplevelse på sommerskolen.

De små tingene kan utgjøre en stor forskjell, og det ønsker vi å få til i samarbeid med dere foresatte. Hvis barnet ditt trenger tilrettelegging kan du krysse av for dette i påmeldingen. Sommerskolen vil ta kontakt med dere på telefon.

Informasjon om påmelding

Alle kan sette opp inntil 5 kursønsker. Tildeling av plass finner du i påmeldingsportalen til sommerskolen og du får varsling på e-post/SMS. Dette gjelder også ved et eventuelt avslag.

Dersom dere ved en eller annen grunn ikke kan bruke den tildelte plassen er det viktig å melde fra så fort som mulig, slik at andre kan få benytte plassen. 

Ansvarlig for sommerskolen i Lørenskog er skolesjef Camilla Sandstrøm Mathiassen. 
 
Koordinatorer for sommerskolen i Lørenskog er Anne Berit Narbuvoll, Monica Johansen og Mathilde Lockert Tharaldsen.  

E-post: sommerskolen@lorenskog.kommune.no  
 
Påmelding til hovedopptaket skjer i tidsrommet 30. mars – 22. april. Tilbud om kursplass vil bli gitt ved månedsskiftet april/mai 2023.