Nytt kommunenummer i Lørenskog kommune

Lørenskog kommune har byttet kommunenummer til 3029, det gamle var 0230.

NB! Kommunenummer er ikke det samme som postnummer. Postnumrene vil være de samme.

Nytt kommunenummer

Bakgrunn

Bakgrunn for byttet er at fylkene Akershus, Østfold og Buskerud slått seg sammen til Viken fylke fra 01.01.2020. Hovedregelen er at alle nye kommunene og fylkeskommunene får nye kommune- og fylkesnummer. Sammenslåing av fylkeskommuner gjør det også nødvendig å fastsette nye kommunenummer til alle kommunene i det nye fylket, da de to første sifrene i et kommunenummer viser til fylke.

Noen ting å huske på

Det er viktig å huske å fylle inn det nye kommunenumre ved innsending av søknader som krever kommunenummer.

Ved registrering av flytting må det nye kommunenumre brukes.

Bruker du systemer som koblet mot kart, eiendommer eller bygg kan det få konsekvenser for dine system og må kanskje gjøres oppdatering for at det skal fungere.