Aktivitetskampanjen Sykle til jobben 2023: Bli med i høstkampanjen 🤩

Tekst: Vi spanderer på alle som bor eller jobber i vår kommune. Klar for Sykle til jobben - Klikk for stort bildeFor første gang blir det også høstkampanje🤩 Nå kan du melde deg på å gjøre deg klar til oktober 😊 Husk at all aktivitet teller 🏃🏾‍♂️🚶🏽‍♀️💃🏻🚴🏽‍♀️🤾‍♀️ Sykle til jobben

Fra 1. til 31. oktober, når høsten starter for alvor, får du drahjelp til mer aktivitet i hverdagen med Sykle til jobbens første høstkampanje 😊 Meld deg på her!

Lørenskog kommune dekker deltakelse for kommunens innbyggere og ansatte, samt ansatte i bedrifter med adresse i Lørenskog. Du kan delta alene eller på lag med kolleger, naboer og venner. Om du er student, hjemmeværende eller av en eller annen grunn ikke er i jobb, kan du fortsatt delta. Nedre aldersgrense 15 år. 

​​​Frisklivssentralen koordinerer den lokale Lørenskog-kampanjen. Har du spørsmål? Kontakt oss på epost frisklivssentralen@lorenskog.kommune.no eller telefon 67 49 50 29.

Sykkelkart finner du her

Her møter du noen av vårens deltakere 😊 Kanskje de kan gi deg inspirasjon og motivasjon? 

Arulini Rajeswaran, hovedvinner i Lørenskogkampanjen våren 2023 - Klikk for stort bildeArulini Rajeswaran Frisklivssentralen

Arulini bor i Oslo og har fram til nå jobbet i Lørenskog. Hun forteller at hun har deltatt i Sykle til jobben-kampanjen flere år. Hvorfor? Jo, til å begynne med som mosjon. Hun opplever at trening og fysisk aktivitet har en svært god effekt på helsa, og at hun ikke merker slitasje og smerter så godt som en følge av dette. Hun forteller at hun er vant til å være aktiv og trene i klubber under oppveksten på Sri Lanka.

På arbeidsplassen har de dannet mange lag, de har hatt interne konkurranser med interne premier. Dette har vært motiverende. Hun og flere har også oppdaget at det motiverer andre til å bli med dersom de blir vist hvordan de kan registrere aktiviteten sin. Det er enkelt og tar bare noen få minutter. Selv sykler hun ikke så mye, men går. Ofte til og fra jobb, eller hun tar en gåtur etter jobb. Hun skulle ønske kampanjen gikk hele året.

Arulini har et sterkt ønske om å motivere mange flere til både å delta i Sykle til jobben-kampanjen, og til å være med på annen fysisk aktivitet og trening. Hun forteller at hun nå har begynt å samle både store og små til trening i helgene via Spond, og at de danner lag 🤸🏽‍♀️

Christian Fredrik Haugan, en av deltakerne i vårkampanjen - Klikk for stort bildeChristian Fredrik Haugan Frisklivssentralen

Fredrik har litt over ei mil til jobben. Han forteller at de valgte å klare seg med én bil da familien flyttet til Lørenskog, og at de også bestemte seg for å sette igjen bilen oftere. Han fant ut at det gikk greit å sykle, og varierer mellom elsykkel og vanlig sykkel. Godt for kroppen og miljøet! Han deltar i kampanjen fordi den motiverer, og de konkurrerer internt på jobben. Kanskje han blir vintersyklist også, piggdekkene er på plass. Han skulle imidlertid ønske det var noen færre hindre langs sykkelveien, som færre høye fortauskanter, færre trange passasjer og skarpe svinger. Fredrik synes det er veldig bra at Lørenskog kommune deltar i kampanjen, og tenker at mange flere kunne deltatt. 

Hilde Leksund, en av deltakerne i vårkampanjen - Klikk for stort bildeHilde Leksund Frisklivssentralen

Hilde sykler og går. Hun forteller at hun deltar fordi det er bra å være aktiv og la bilen stå. Deltakelse i kampanjen forplikter og er en god drahjelp.

Hilde vil gjerne ha en høstkampanje også. Mange på arbeidsplassen deltar, det gjør noe med arbeidsmiljøet. Det er moro å telle poeng, konkurransen inspirerer 💪😃 Det har også vært greit å registrere aktivitet i år, den nye appen er enkel i bruk. Hun synes det må jobbes mer for å gjøre kampanjen kjent!

Markus Ragnhildstveit - Klikk for stort bildeMarkus Ragnhildstveit Frisklivssentralen

Markus begynte å sykle til jobben i oktober i fjor. Gikk til anskaffelse av elsykkel og har også syklet gjennom vinteren. Det blir litt over to mil i hvert fall tre ganger i uka. Han forteller at tilrettelagt sykkelvei gjør det til et enklere valg. Der han jobber nå er det også sykkelgarasje med verktøy, noe han forteller at han har hatt god bruk for flere ganger. I sykkelgarasjen er det også spylemulighet. Vinterstid er det god plass til flere, men nå må man lete etter ledig.

Camilla McKiernan, en av deltakerne i vårkampanjen - Klikk for stort bildeCamilla McKiernan Privat

Camilla forteller: "Jeg kjøpte meg el-sykkel før påske slik at jeg kunne begynne å sykle til og fra jobb på Storo. Jeg fant ut at det ville ta meg like lang tid å sykle dit som å reise kollektivt. Å sykle gir meg en god start på dagen, og det er deilig med frisk luft etter en lang dag på jobb."

Veronica Breistrand Iversen, en av deltakerne i vårkampanjen - Klikk for stort bildeVeronica Breistrand Iversen Frisklivssentralen

Veronica forteller at hun sykler hele året og har brukt elsykkel siden 2016. Noen fordeler: mosjon, frisk luft, og hun slipper å betale for å passere to soner med kollektiven.

Veronica skulle ønske det ble en vinterkampanje også, og at det fantes mulighet for å søke støtte til innkjøp av elsykkel. Hun er sikker på at flere da ville velge dette framkomstmiddelet framfor bil, og at det ville være bra for folkehelsa. Hun synes også det er veldig bra at man ikke må sykle for å delta i kampanjen, men at mange typer fysisk aktivitet teller.