Frisklivssentralen Lørenskog

Har du et ønske om å endre levevaner knyttet til fysisk aktivitet, kosthold eller tobakkslutt? Søker du informasjon om aktuelle aktiviteter? Frisklivssentralen Lørenskog har tilbud til de fleste aldergrupper, og kan være tjenesten å henvende seg til. Vi har nå lokaler i Gamleveien 83 C, men det er nødvendig å avtale tid for å møte oss. Du er velkommen til å ta kontakt på 67 49 50 33. Henvisning er ikke nødvendig.

Klikk for stort bilde

 

Tilbudet i vår

Tilbudet påvirkes av blant annet koronasituasjonen. Vi følger til enhver tid gjeldende smittevernregler. Vi planlegger oppstart av gruppetreninger 26. mai. Følg med her eller på Facebooksiden til Frisklivssentralen Lørenskog for oppdateringer.

Oppfølging én-til-én fortsetter. 

I nåværende smittesituasjon holder vi flest mulig informasjons- og oppfølgingssamtaler ute eller på telefon. Kostholdsveiledning kan også foregå digitalt. 

Når du kontakter oss: Ikke oppgi sensitive opplysninger på e-post eller via sms. Slike henvendelser vil ikke bli besvart. Sensitive opplysninger er for eksempel informasjon om helsen din.

 

Oppfølging på frisklivsresept

Er du i alderen 16 - 67 og bosatt i Lørenskog kommune, kan du en begrenset periode få oppfølging på frisklivsresept.

Oppfølging innebærer

 • individuelle frisklivssamtaler
 • at du får hjelp til å sette mål
 • at du tilbys kondisjons- og styrketest
 • at du tilbys oppfølgingssamtaler etter behov
 • at du kan delta i alle aktiviteter

 

Kun aktivitet eller informasjon

 • Det er mulig å delta i et utvalg aktiviteter uten oppfølging. Ingen øvre aldersgrense. 
 • Frisklivssentralen Lørenskog har god oversikt over aktivitetstilbud i kommunen og nærmiljøet. Ta gjerne kontakt, også kun for informasjon.
 • Aktuell aktivitet:
  • Årets stolpejakt i Lørenskog har startet. Du finner informasjon på Facebook. Gratis kart fås på Rådhuset, Lørenskog Hus, Losby besøksgård, ved Sørlihavna aktivitetspark, samt andre utvalgte steder. 
  • Aktivitetskampanjen Sykle til jobben, der all aktivitet teller. Om du går, danser, bruker rullestol, trener styrke, sykler... Om du har hjemmekontor, jobbkontor, hjemmeundervisning, er pensjonist, permittert eller hjemmeværende... Premier nasjonalt og lokalt. Se siden om kampanjen lokalt i Lørenskog.

 

Vårens treningstilbud

Se timeplan (PDF, 312 kB). Frisklivssentralens innetreninger er nå forbeholdt deltakere med oppfølging. Grunnet gjeldende smittevernstiltak er sirkeltrening i Kjennhallen og bassengtrening avlyst inntil videre. Alle treninger er for Frisklivssentralens deltakere utenom sommersesongen. 

 

Kurs og arrangementer

Klikk for stort bilde www.colourbox.com Bra Mat: Som et alternativ til kurset Bra Mat tilbyr vi nå to-timers samlinger med kostholdsundervisning. Begrenset antall deltakere. Påmelding er nødvendig. Gratis. Ta kontakt dersom du er interessert. Dato for neste samling kommer.

Du er velkommen til å ta kontakt dersom du ønsker individuell kostholdsveiledning, også digitalt.

 

 

 

 

 

Klikk for stort bilde www.colourbox.com Dato for oppstart Røykesluttkurs kommer. Ta kontakt dersom du er interessert, også i individuell veiledning.

Vil du delta i gruppe, er antall deltakere begrenset til fem. Alle har individuell samtale før kursstart. Kurset består av seks samlinger. Se eksempel på kursprogram her. (PDF, 139 kB) Henvisning er ikke nødvendig. Gratis. 

 

 

 

FrisklivUNG og FrisklivVOKSEN: Vi kommer tilbake til dato for oppstart av disse kursene. Ta allikevel kontakt allerede nå dersom du er interessert eller har spørsmål.

 

Livsstilsendring i familie hadde oppstart 4.mars og gjennomføres digitalt. Se mer informasjon om dette kurset her. (PDF, 75 kB) Dato for kurs høsten -21 kommer.

 

E-læring


Diabetes: Har du nylig fått diabetes type 2 eller ønsker å lære mer om hvordan du lever med diagnosen? Her er et kurs der får du tips og råd om hvordan du håndterer sykdommen i hverdagen.Klikk for stort bildeFrisklivsstien

 

Frisklivsstien ble åpnet i august 2020, se under. Vi hadde planlagt en serie samlinger med fokus på trening og kosthold, åpne for alle i Lørenskog.

Grunnet smittesituasjonen er disse arrangementene utsatt inntil videre.

 

Klikk for stort bilde
Klikk for stort bilde
Klikk for stort bilde
Klikk for stort bilde
Klikk for stort bilde

 

Frisklivssentralen fikk midler fra folkehelsegruppa i kommunen til å anlegge en frisklivssti langs Elveparken. 25. august 2020 ble Frisklivsstien offisielt åpnet ved ordfører Ragnhild Bergheim, og flere møtte for å bli med på åpningen og gjennomgang av øvelsene.

Frisklivsstien er tilgjengelig for alle. Det er satt ut ni skilter med ulike øvelser mellom de to broene langs stien. Øvelsene passer for de aller fleste. Skiltene har punktskrift. Elvestien er tilgjengelig til fots, med barnevogn, sykkel og rullestol. Stien med øvelser kan også brukes av for eksempel skoleklasser eller foreninger. Vi håper dette vil inspirere folk ut på tur, og til å utføre noen styrkeøvelser på veien. 

Frisklivsstien og Elveparken finner du langs Losbyelva. Du kommer inn på stien fra Sykehusveien, bortenfor Ragn Sells i retning Ahus, eller fra Gamleveien og Nordliveien. Her er lenke til digitalt sykkelkart.

 

10-årsjubileum

 

Klikk for stort bildeStyrketrening, inkludert knebøy, ved Postterminalen. Lørenskog kommune  Klikk for stort bildeEnkel bevertning etter tur og styrketrening. Lørenskog kommune 31. august 2020 markerte vi i Frisklivssentralen at aktiviteten gåtur med lett styrketrening hadde 10-årsjubileum!

Sommer, høst, vinter og vår, uavhengig av været har vi gått. Turen er på fire kilometer, og midtveis har vi en økt med styrketrening. Vi legger vekt på at de fleste skal kunne delta. Vi er vanligvis to instruktører. Mange øvelser kan justeres og tilpasses.

Har du spørsmål om denne aktiviteten eller andre av Frisklivssentralens aktiviteter og tilbud, er det bare å ta kontakt på telefon 67 49 50 33.

 

 

 

 

 

Kurs, timeplaner og arrangementer; se lenker for utfyllende informasjon

Frisklivssentralens tilbud påvirkes av koronasituasjonen, men her ser du et utvalg av kurs vi vanligvis tilbyr:

Ta kontakt dersom du ønsker å delta i aktivitet, ønsker mer informasjon om, eller vil melde deg på et kurs. Henvisning er ikke nødvendig. Alle kurs har begrenset antall deltakere. Prøv også  gjerne frisklivsbingoen (PDF, 566 kB).
 
 

 

Hva koster det?

 • Oppfølging på Frisklivsresept med aktivitet kr. 0,-.
 • Kun aktivitet uten oppfølging (6 måneder) kr. 400,-. Merk at all innetrening kun er for deltakere med oppfølging.
 • Bra Mat kr. 250,-.
 • God Pust kr. 250,-.
 • Veiledning tobakkslutt kr. 0,-.
 • Røykesluttkurs kr. 0,-.
 • FrisklivUNG kr. 0,-.
 • FrisklivVOKSEN kr. 0,-.
 • Livsstilsendring i familie kr. 0,-.
 • Frisklivssamtaler og informasjon kr. 0,-.

 

Generell informasjon

 • Nye deltakere bes ta kontakt med Frisklivssentralen før deltakelse i aktivitet.
 • Det er ikke tillatt å ha med hund på Frisklivssentralens aktiviteter.
 • Aktivitet skjer uavhengig av værforhold.
 • Følg Frisklivssentralen Lørenskog på Facebook.      

 

Hvordan få kontakt med Frisklivssentralen?

Interesserte kan selv ta kontakt med Frisklivssentralen. Lege, annet helsepersonell eller NAV kan også henvise. Last ned frisklivsresept (PDF, 136 kB).

Frisklivssentralen Lørenskog
Besøksadresse:  Gamleveien 83 C (tidligere Tunveien 1)
Telefon: 67 49 50 33
Telefontid:

Mandag - torsdag: 08.00 - 16.00. Fredag: 08.00 - 15.00.

Besøkstid: Etter avtale
Postadresse

Postboks 304, 1471 Lørenskog

E-post: frisklivssentralen@lorenskog.kommune.no
Avdelingsleder: Anke Helgar

 

Aktuelle lenker

 

Kosthold Kostholdplanleggeren 

Tobakkslutt Slutta - din røykeslutt på Facebook  App for røyk- og snusslutt.

Alkohol  Rustelefonen. Chat. Apper.

Psykisk helsehjelp Forebyggende psykisk helsetjeneste

Nærturer Nærturgruppe på Nedre Romerike. Lørenskog Turlag. Gågrupper i Lørenskog

Selvhjelp Selvorganiserte selvhjelpsgrupper på Nedre Romerike (PDF) og Selvhjelp Norge.

Sykle til jobben: www.sykletiljobben.no og Lørenskog kommune - sykle til jobben

På www.helsenorge.no finner du nyttige tips og verktøy for endring av levevaner.