Forebyggende psykisk helsetjeneste (FPH) - Aldersgruppe 0-18 år

FPH (Forebyggende Psykisk Helsetjeneste) tilbyr lett tilgjengelig psykisk helsehjelp til alle innbyggere i Lørenskog kommune. Teamet for barn og unge består av seks psykologer, en spesialkonsulent og en sekretær. Vi samarbeider tett med helsestasjonene, skolehelsetjenesten og fastlegene og driver utstrakt veiledning og undervisning til samarbeidspartnere i kommunen. Vi tilbyr også råd og veiledning, vurdering, kortvarig behandling samt noe undervisning og kurs. Vår holdning er at ingen vansker er for små til at vi kan kontaktes.

Hovedsider for psykisk helse - Lørenskog
  Klikk for stort bilde
Voksen
Klikk for stort bilde
Selvhjelp
Klikk for stort bilde
Akutt hjelp

 

Målgruppe

Tjenesten retter seg mot barn og ungdom fra 0-18 år, deres familier, samt gravide i Lørenskog kommune. Vi bistår i alle spørsmål knyttet til psykisk helse.

Kriterier for å motta tjenesten

Tilbudet er gratis for innbyggere i Lørenskog kommune. Henvisning fra lege eller annet helsepersonell er ikke nødvendig.

Veiledning for å motta tjenesten

For å motta tilbudet kan FPH kontaktes på 67 20 16 40. Du vil da få oppsatt en telefonavtale med en psykolog som vil finne sted innen ca to uker

Henvendelser til lavterskeltilbudet for barn/unge kan ikke lenger sendes via e-post. 

Kontaktinformasjon

Besøksadressen vår er Helse og omsorg, Festplassen 1, 7 etg. Postadresse: FPH, Lørenskog kommune, Postboks 304, 1471 Lørenskog. Se på kartet hvor vi holder til.

Foreldrekurs 

Opplever du utfordringer i foreldrerollen?

«Barnet mitt kan være sint, sutrete, redd, klengete, vil ikke høre etter, ha dårlig selvfølelse eller selvtillit, streve med venner og søskenkrangel». Kjenner du deg igjen i noe av dette?

Kurset vil gi deg som forelder en ”verktøykasse” for å hjelpe barnet gjennom livets oppturer og nedturer. Kurset vil også hjelpe foreldre til å bedre forstå barns følelser, atferd og intensjoner, samt gi deg hjelp til å få et generelt bedre samspill med barnet ditt. Barn kommer tro det eller ei med bruksanvisning, men vi må ta på oss de riktige brillene for å klare å lese den!

Praktisk informasjon
Oppstart: Hver vår og høst

Antall ganger: 8 ganger

Sted: Lørenskog hus

Kurset er gratis

Har du spørsmål eller ønsker å delta, ta kontakt på telefon 67 20 16 40 eller på FPH2@lorenskog.kommune.no

 

 

 

Avdelingsleder Kjersti Hildonen er ansvarlig for tjenesten Forebyggende psykisk helsetjeneste i Lørenskog kommune.

Tlf. 67 20 16 40
E-post: FPH2@lorenskog.kommune.no (ikke send helseopplysninger på epost)