Downtown

Øst for Deli deLuca, men vest for McDonalds finner du det nyeste tilskuddet i Lørenskog hus, nemlig Downtown.

Inne på Downtown - Klikk for stort bildeLørenskogungdom har sammen med interiørkonsulent pusset opp lokalet og valgt ut møbler og interiør

I juni 2020 vedtok kommunestyret å satse på en møteplass for ungdom, i de beste lokalene Lørenskog hus har å by på. Downtown ligger sentralt på bakkeplan, med direkte inngang fra Festplassen.

Sammen med interiørkonsulenter har Lørenskog-ungdom vært med og valgt farger, møbler og annet interiør. Ungdommene har sparklet, malt og dekorert lokalet og gjort det til et varmt, innbydende og funksjonelt sted å være. Med midler fra Gjensidigestiftelsen er det kommet på plass både lydanlegg og storskjerm som gir muligheter for både mindre konsertarrangement og foredrag som ungdom måtte ønske seg.

Downtown er et sted man kan stikke innom for å slå av en prat, ta en matbit eller en kaffekopp. Man kan delta på spennende arrangementer, møte trygge voksne som kan bidra med råd og veiledning eller bare komme og slappe av litt og få ladet mobiltelefonen. Downtown er et uforpliktende møtested der ungdommens meninger, forslag og behov alltid skal stå i fokus. For hvem vet bedre hvordan en møteplass for unge bør være enn ungdom selv?

Etter hvert vil det være enkel kafédrift i lokalene og det vil bli mulighet for lønnet arbeidstrening her. Blant de ansatte vil det være barista/kokk som vil kunne gi ungdom verdifull jobberfaring og noe å føre opp på CV-en. Blant arbeidsgjengen vil man også kunne møte miljøterapeuter som i tillegg arbeider i Utekontakten i Lørenskog kommune. Utekontaktene vil være til stede for å gi råd, veiledning og lose videre til andre hjelpeinstanser som arbeider med og for ungdom. I samarbeid med biblioteket i Lørenskog skal det opprettes en styringsgruppe av ungdommer. Styringsgruppen skal sikre ungdommens medvirkning til et rikt kulturliv for unge, og videreutvikling av tilbudene på biblioteket og på Downtown. For denne møteplassen vil alle som arbeider med unge i kommunen vår, være viktige samarbeidspartnere. Her skal ungdom kunne komme i kontakt med Volt, psykiske helsetjenester, NAV og andre relevante tjenester for uforpliktende møter og god informasjon.

Tilbudet på Downtown skal være tilgjengelig for ungdom på kveldstid og i helger. Vi gleder oss til å invitere ungdom inn til en inkluderende, inspirerende og uformell møteplass.

Denne artikkelen ble første gang publisert i jubileumsmagasinet «Lørenskogs storstue fyller 10 år» (PDF, 39 MB).

Downtown

Festplassen, 1. etasje Lørenskog hus